Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Se iskalla straffen - mot förre lagkamraten

Mattias Genc rullade in ett mål själv och spelade fram till det andra när Assyriska vann med 2-1 hemma mot Arameisk-Syrianska. Men i spelet övertygade inte Södertäljelaget.

Annons

Assyriska var tillräckligt effektivt för att besegra division två-laget Arameisk-Syrianska på lördagen.

Och den offensiva produktionen stod framförallt anfallaren Mattias Genc för.

I den 26:e minuten ordnade Genc själv fram en straffspark, sedan han felvänd och på väg mot kortlinjen blivit fälld av gästernas Södertälje FK-värvning Tobias Gunduz.

Att lämna ifrån sig straffen var det inte tal om.

– Jag kände för att ta den. Och ingen sa emot, så det var bara att ta den, sade anfallaren till LT-sporten.

Och det fanns en anledning till det. I Arameisk-Syrianskas mål står en annan tidigare SFK-spelare, Abdulmesih Keriakes. För bara ett par år sedan spelade han och Genc i samma färger.

– Vi växlade några ord – men sedan väntade jag in honom. När han kastade sig la jag bollen på andra sidan, berättade Genc.

I 37:e minuten låg anfallaren sedan Assyriskas segermål. Alex Pereira vann bollen på offensiv planhalva och frispelade Genc - i misstänkt offsideposition. Fri med målvakten var Genc iskall och rullade osjälviskt bollen i sidled till Ken Fagerberg, som enkelt placerade in 2-0.

I övrigt imponerade inte mycket av Assyriskas spel, som i stora drag var tempo- och chansfattigt.

Gästerna reducerade också via en straffspark före pausvilan. Och i andra halvlek var det division två-laget som skapade bäst chanser. Ofta via fasta situationer eller inlägg, där Assyriska hade svårt i luftrummet. I 89:e minuten hade Arameisk-Syrianska också en boll i nät, men då vinkades spelet av för offside.

– Det var inget vidare. Vi var sega, trött och tunga i benen kändes det som. Ingen löpvilja alls. Så det var ingen större prestation. Viktigt att de nya killarna fick komma in och spela i alla fall. Jag tänker på Alex, som inte spelat och varit sjuk. Kens första match från start – och Daniel Sliper också, sade tränaren Tor-Arne Fredheim, som i andra halvlek bytte in David Durmaz, Aziz Corr-Nyang och unge anfallaren Jerome Tibbling.

Flera AFF-spelare agerade på ovana positioner. Som Kenny Pavey på innermittfältet. Eller Tim Söderström ute på Paveys högerflank. Det och skadorna som stört laget i veckan kan vara delförklaringar till det tröga spelet.

– Men det var viktigast att en del fick 90 minuter och att vi inte fick fler skador, sade Fredheim.

– Vi har inte så många att välja på ännu. Bara 15 utespelare i truppen. Några måste komma in nu, fortsatte han.

Det blir i varje fall inte brasilianske mittbacken Renato Viera som förstärker Assyriska. Efter 90 minuter på lördagen, först bredvid Linus Malmborg och sedan jämte Durmaz, avskriver AFF-tränaren honom.

– Renato hade svårt, tycker jag. Det blir ingen fortsättning för honom. Han är inte den tuffa spelaren vi behöver vid sidan av Malmborg och Durmaz. Vi behöver en mer fysisk, tuff, stark spelare. Någon med bättre fysik och huvudspel, sade Fredheim.