Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Se fräcka straffen som tog JSK-damerna vidare

Järna SK:s damer var på väg att åka ut redan i kvartsfinal i Kvarnen cup i Skogås. Men en sen kvittering och en grym avgörande straff av Vendela Ericsson tog laget vidare. Sedan vann JSK hela cupen.

Annons

Järna SK:s nystartade damlag avslutade i helgen säsongen med att ta hem Kvarnen cup i Skogås i Huddinge.

JSK-damerna, som startade upp i höstas, har den här säsongen spelat i division två Södermanland med en mix av unga tjejer och veteraner med elitserierutin, som bland andra Åsa Storkull, Pernilla Corméry och Nadja Nielikäinen. Där slutade laget på andra plats bakom Trosa Edanö som till slut kvalspelade sig hela vägen till allsvenskan.

I helgen placerade sig JSK-damerna i topp.

I Kvarnen cup i Skogås i östra Huddinge, en turnering med 14 lag hemmahörande i division två till fyra där lagen från lägre divisioner får inleda med en handikappstraff, vann JSK två av tre matcher i gruppspelet och spelade oavgjort i den tredje.

I slutspelet var det sedan riktigt tajt. Först 4-3 efter straffar i kvartsfinalen mot Rotebro från division tre, där Vendela Ericsson avgjorde med ett riktigt konstnummer (se video ovan). Där hade JSK dessutom kvitterat till 3-3 i sista sekunden av ordinarie speltid. Sedan 3-2 efter sudden death i semifinalen mot division tre-laget Vallentuna och 3-2 i finalen mot Sköndal från division två.