Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Så vill han förändra Hökmossbadet i Nykvarn

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Nu finns ett antal datum att hålla reda på för den som har åsikter om Hökmossbadets framtid.– Det är ett jätteviktigt område och viktigt att det blir bra, säger Nybos Ann Söderström.

Annons

Åsikterna om kommunala Nykvarnsbostäders (Nybos) planer på ett 50-tal lägenheter och ett äldreboende intill Hökmossbadet och gården Älgbostad är många. Ett äldreboende skulle kunna bestå av 20-talet lägenheter. Totalt handlar det i så fall om cirka 70 bostäder 100–200 meter från sjön Yngern.

I planerna finns också ett större bad och fritidsområde.

– Badet är alltid varit utgångspunkten. Området förtjänar att lyftas, säger Nybos vd Ann Söderström.

Kommunstyrelsen beslutade nyligen att en detaljplan ska tas fram. Inom den processen anordnas flera öppna hus där allmänheten får chans att titta på förslaget, ställa frågor och ge synpunkter. Hittills finns spikade datum i maj, juni och juli.

Då är det möjligt att Kjell Forshed, arkitekten bakom Nybos förslag, finns på plats för att förklara hur han har tänkt när det gäller bostäder, bad, parkeringar med mer.

Ett annat intressant datum i sammanhanget är den 14 maj. Då står Leonardo Horvat i Nykvarns centrum för att samla in namn. Hans mål är att tvinga fram en folkomröstning och i förlängningen att sätta stopp för bostadsplanerna. Ett första steg är att samla in minst 720 underskrifter.

Mathias Jonsson [email protected]