Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Så ska Klasen ta sig till VM

Den tidigare SSK-kaptenen Klasen gör på torsdagen sin första match i Scaniarinken sedan han var här med Malmö Redhawks för fyra år sedan.

– Då kastade de plånböcker på mig, jag hoppas de inte gör det nu, säger Klasen om Södertäljepubliken som den gången välkomnade miljonsatsande Malmö med att slänga in plånböcker på isen före matchen.

Men det är många fina minnen som SSK-spelare som Klasen bär med sig.

– Det är kul att vara tillbaka, det var ju här min proffskarriär började. Jag hade tre fantastiska år här, säger den numera rejält skäggige Klasen.

Landskampen mot Ryssland är en av de sista matcherna innan VM-trupperna spikas. Klasen var med i VM 2014 då det blev brons.

– Det gäller att leverera i de här matcherna så att jag kommer med, säger han.

Nedsläpp Tre Kronor-Ryssland

Vad ? Sverige–Ryssland, landskamp i Euro hockey tour.

Var? Scaniarinken.

När? Torsdag kväll, 19.30.

TV? Sänds i TV12.

Vad står på spel? Förutom att bevaka ledningen totalt i Euro Hockey tour – Sverige leder tabellen före Ryssland – är matchen en viktig förberedselse inför VM som spelas i maj. Ryssland är då värdnation och ett lag att slå på vägen mot VM-guld. Lagen möts även på lördag i Västerås.

Sveriges trupp: Har fått in fyra NHL-spelare, målvakten Jacob Markström, Vancouver Canucks, backen Adam Larsson, New Jersey Devils samt forwardarna Mikael Backlund, Calgary Flames och Alexander Wennberg, Columbus Blue Jackets. Wennberg spelar dock troligtvis inte matchen på torsdag kväll.

Rysslands trupp: Har med sig tre målvakter, åtta backar och 14 forwards till Södertälje. Sju NHL-spelare är uttagna till matcherna mot Sverige – målvakterna Sergej Bobrovskij, Columbus Blue Jackets, och Semen Varlamov, Colorado Avalanche, samt fem forwards: Alexander Burmistrov, Winnipeg Jets, Viktor Tichonov och Sergej Plotnikov, båda Arizona Coyotes, Sergej Kalinin, New Jersey Devils och slutligen Nail Jakupov, Edmonton Oilers.