Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Rektorn om bombhotet på skolan

Efter två omtumlande dagar på Lillhagaskolan i Nykvarn samlade nygamla rektorn Peter Forsberg på tisdagen de evakuerade eleverna i gymnastiksalen:– Så här kan vi inte ha det.

Efter att eleverna, vissa i bara kortärmat, hade tvingats stå ute i kylan i närmare en timme samlades alla i gymnastiksalen på bombhotade Lillhagaskolan i Nykvarn. Där klev nygamla rektorn Peter Forsberg upp på en plint och talade till sina elever.

– Det är tråkigt och allvarligt att någon eller några tar sig rätten att skapa otrygghet för alla andra, sade han.

Peter Forsberg fortsatte med att rikta en vädjan till eleverna.

– Ni som sitter här är en viktig källa. Ni måste ge oss den in information som ni har så att vi kan ringa in dem som skapar otrygghet.

Han berättade också vad som hade hänt: Klockan 10.15 fick skolan ta emot ett skriftligt bombhot om att en sprängladdning skulle explodera klockan 10.30. Efter hotet utrymdes skolan direkt.

I går rapporterade LT om ett hot mot en lärare på skolan, om en brand i en papperskorg och om en översvämning på grund av en sönderslagen toalett. Översvämningen förstörde tre klassrum. Från och med i dag är Peter Forsberg tillbaka som rektor då ordinarie rektor är sjukskriven.

 – Jag känner inte igen mig i allt som händer, sade han till de samlade eleverna.

– Så här kan vi inte ha det.

Efter samlingen i gymnastiksalen avslutades skoldagen. Eleverna gick hem eller ringde sina föräldrar för att bli hämtade. Då hade många såväl ytterkläder som nycklar kvar inne i den avspärrade skolan.

Läs även: Bomblapp hittad på Lillhaga - skolan utrymd

Tre utryckningar på en dag: översvämning, brand och hot