Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Orienterare vallfärdade till Kringelträffen

Nästan 1000 orienterare tävlade i Nykvarn på påskafton. Bakom arrangemanget Kringelträffen finns lika många funktionärstimmar.

Annons

Sol, inomhusdusch och asfalterad parkering. SNO bjöd deltagarna i Kringelträffen på perfekta förutsättningar, med tävlingscentrum vid Turingeskolan i Nykvarn.

– På vårtävlingarna är parkering en nyckelfråga, eftersom det blir för lerigt på ett gärde, förklarar Kerstin Frenckner, som tillsammans med Henrik Skoglund är tävlingsledare för arrangemanget.

– Orientering är en komplicerad sport rent arrangörsmässigt. Allt ska byggas upp temporärt; servering, sekretariat, starter, mål ... säger Henrik Skoglund.

Omkring 70 SNO:are är engagerade som ideellt arbetande funktionärer.

– Vi har säkert lagt 1000 timmar på förberedelser, säger Skoglund.

Är det värt det?

– Arrangemanget är viktigt för klubben rent ekonomiskt, säger Skoglund.

– Om det inte arrangeras tävlingar så dör sporten. Vi som stor klubb har också ett ansvar att arrangera tävlingar kontinuerligt, fortsätter Frenckner.

Kringelträffen bjöd på lättlöpt terräng och rolig orientering på en karta som tagits fram speciellt för denna tävling. Cirka 700 var föranmälda och exakt 266 anmälde sig på plats. I skogen fanns totalt 80 kontroller.

– Vi kan inte andas ut förrän alla är tillbaka, hela, säger Kerstin Frenckner.