Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Nu tar han klivet till syrianska

Fostrad i Assyriska. Nu tar 20-årige Filip Korkes klivet till Syrianska. Vänsterbacken har skrivit på för två år med lokalrivalerna.

Annons

Assyriska värvade Alex Pereira och kunde sedan inte komma överens med Filip Korkes om ett nytt kontrakt.

Då högg Syrianska på 20-åringen.

– Jag blev faktiskt lite förvånad att Assyriska inte skrev nytt med honom. Det är ändå en kille från deras ungdomsled som har varit med i A-laget. Ja, ja, det är deras huvudvärk, säger sportchefen Can Melkemichel till LT-sporten.

Nu har vänsterbacken, som redan gjort fyra säsonger i superettan, skrivit på ett tvåårsavtal med Syrianska. Och lämnar moderklubben för lokalrivalen.

– Jag gillar tränarens spelidé och klubbens planer för mig. Det har känts bra redan från dag ett. Det är ett spel som passar mig, säger Filip Korkes.

Med Azrudin Valentic som tränare i Assyriska fick Korkes få chanser. På fyra år blev det inte fler än 14 matcher för vänsterbacken, och av dem var bara sju från start.

– Jag hoppas få en nystart och få fart på allting igen, säger han.

För Syrianska innebär värvningen att klubben breddar försvaret, som utöver Victor Wernersson saknade ett naturligt alternativ på vänsterbackspositionen.

– Vi hade ju ingen. Klart att det är viktigt att ha en backup som är vänsterfotad. Sedan får vi se hur lång tid det tar för honom att bli förberedd. Filip har ju inte spelat på många månader, säger tränaren Bosko Orovic.