Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-Play: Nu ska omstridda husen vid Yngern byggas

Nu ska det bli bostäder bara ett stenkast från Yngerns strand. Antalet har vuxit till 70 och byggstarten närmar sig med stora steg.

Annons

Nej, det handlar inte om Älgbostad, det omdebatterade området vid Hökmossbadet som Nykvarnsbostäder vill bebygga.

Vi är några hundra meter söder om badet där Kjell Nilsson och hans Nykvarns byggnads AB under mer än ett decennium har planerat för bostäder. Hökmossen del två kallas detaljplanen. Den nya gatan är redan på gång.

– Det känns fantastiskt kul att vi har kommit så här långt, säger Kjell Nilsson.

Dels blir det 22 villatomter som köparna får tillträde till i december, dels tre trevåningshus med totalt 48 lägenheter. Det är betydligt fler än de 25 lägenheter som det talades om tidigare.

Nya ägaren har ritat in fler bostäder, även om den sammanlagda bostadsytan är densamma. Det ska bli från ettor på 38 kvadratmeter till fyror på 92 kvadratmeter, bostadsrätter, mindre än hundra meter från sjön Yngern.

– Vi vill ha en bra mix. Vi satsar också mycket på miljön omkring, med utegym, lekplats och boulebana, säger Stefan Wennerholm, vd för Söderby entreprenad.

Stefan Wennerholm har köpt flerbostadshusprojektet av Kjell Nilsson. Går försäljningen av lägenheterna bra hoppas Stefan Wennerholm på byggstart i vår och inflyttning i det första huset vid årsskiftet 2017-2018.