Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-PLAY: Miserabelt i Mora

Berg- och dalbanesäsongen fortsätter. Mot Mora svarade SSK för en ny djupdykning. Laget knockades av fem raka mål i andra perioden.

Annons

En ishockeymatch att tappa riktigt, riktigt fort.

Det exemplifierade SSK borta mot Mora på fredagskvällen.

Fem raka mål för hemmalaget i andra perioden förstörde SSK:s kväll och lade grunden för 2–5-förlusten.

– Vi föll isär på misstag med pucken. I tredje gör vi ett ärligt försök, även om vi har svårt att komma in på mål, tvingades Anders Sörensen att konstatera.

SSK hade 1–0-ledning efter första perioden, om än en orättvis sådan. Mora hade nämligen dominerat spelmässigt med fantasi och fart.

Men Niklas Lundström höll SSK kvar i matchen. Han stoppade 14 skott och sedan kontrade SSK. Efter 19.27 skyfflade Philip DeSimone in returen på Mario Valery-Trabuccos skott, nyförvärvets andra mål på lika många matcher.

Men ledningen var som sagt missvisande. Och Mora korrigerade det i andra.

Omgående.

• 1–1. Fredrik Sonntag spelade en svag passning mot Valery-Trabucco i egen zon. Mora vann puck och Johan Alcén kvitterar på en retur – 25 sekunder in i perioden.

Sedan rullade det bara på:

• 2–1. Mattias Beck utnyttjade en ny retur.

• 3–1. DeSimone missar en dragning i offensivt slott och Jonathan Johansson smäller in ett rungande slagskott när spelet vänder.

• 4–1. Aleksander Rindal och Johan Jonsson sjabblar på egen blå – Claes Nordén tackar och skjuter ribba in.

• 5–1. Jonas Westerling avslutar målkavalkaden när SSK inte får pucken ur zon.

Och då hade det inte ens gått 13 minuter av andra.

SSK-tränaren Sörensen tog timeout redan efter 4.33. Och han bytte ut Lundström efter fjärde målet. Inget stoppade raset. Sebastian Idoff släppte in första skottet som han fick emot sig och någonstans där var allt över.

– De får för enkla mål. Vi slarvar för mycket. De får ett mål i första bytet. Sedan är det så mycket slarvfel. Och de får utdelning på alla sina skott, sade Sörensen.

Jason Gregoire reducerade sent i andra perioden. Men Mora hade full kontroll i den tredje perioden och kunde relativt bekvämt försvara sin ledning. Egentligen var det bara SSK:s transatlantkedja som skapade tryck, även om de också var inne på två baklängesmål.

7–1 mot Rögle i onsdags. Kollaps nu. Varför pendlar prestationerna så?

– Bra fråga. Vi måste hitta en stabilitet i laget. En mentalitet där det är okej att spela enkelt. Att vi får spela 0–0 i ett byte, sade Sörensen.

I och med förlusten och att Asplöven besegrade Troja/Ljungby med 4–2 har SSK nu fem poäng upp över playoffstrecket.

Annons