Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Masskrock orsakad av dammoln

En trafikolycka med fem fordon inträffade på E20 vid halv fyra på fredagseftermiddagen.(Uppdaterad 19.12)

Annons

Olyckan skedde strax efter utfart 141 efter Scaniarinken i riktning mot Södertälje. Ett körfält stängdes av under tiden räddningsarbetet pågick. Enligt polisen tog sig alla personer utom en ur sina bilar själva. Operativa chefen hos räddningstjänsten säger till LT att en person hade blivit så skadad att de troligtvis var tvungen att klippa upp bilen för att få ut denna.

Räddningsarbetet beräknades vid tjugo över fyra att pågå till omkring femtiden på kvällen.

Uppdaterad 19.13

Enligt polisen var fem personer inblandade i olyckan. Tre fordon fick bärgas från platsen. En person fördes till Huddinge sjukhus med okända skador.

Olyckan ska ha uppstått när en lastbil körde ut i vägrenen och orsakade ett stor dammoln som förstörde sikten för de tre bilarna som krockade. Lastbilen fortsatte köra och polisen har inte fått tag på den. Det är oklart om chauffören är medveten om olyckan som uppkom.