Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Massavhopp bland lärare – "Situationen är absurd”

Några vill slippa pendla. Många vill höja lönen med tusenlappar. När allt fler lärare lämnar Södertälje frågar LT varför.

Låg- och mellanstadieläraren Paula Gärdebjörk, 27, har gjort sin sista arbetsdag. Hon växte upp i Södertälje och har jobbat som lärare i två år. Men i höst drar hon till en skola i Nacka. Planen var att följa femmorna i ett år till, men pendlingen blev en ständig stress.

– Tiden behövs för att förbereda, planera och utvärdera gårdagens arbete. Den stressen och att det tog tid från det som är viktigare – det höll inte, säger Paula Gärdebjörk när vi träffas hemma hos henne i Farsta, där hon bor sedan ett år.

På Rosenborgskolan har fyra av sex mellanstadielärare slutat, enligt källor till LT. På Lina grundskola ska rektorn och minst en handfull lärare ha sagt upp sig. Ännu fler lämnar Pershagenskolan, Ronnaskolan och Hovsjöskolan, enligt Lärarnas Riksförbund. Södertäljebon Kjerstin Hedengren, 62, har fått ett nytt jobb som förstelärare

i Stockholms kommun. I den senaste löneförhöjningen fick hon 900 kronor. Nu får hon flera tusen kronor mer – exklusive förstelärartillägget. Det var inte så mycket att fundera över.

– Politikerna i Södertälje måste förstå att det tar 35 minuter att åka direktbuss till Liljeholmen. Vill de behålla sina lärare så behöver de höja lönerna, säger Kjerstin Hedengren.

Några följer sin årskull tills eleverna går ut exempelvis sexan, men lärarna är inte längre lika trogna. Barnen kan få en ny lärare mitt i terminen och det kan få en negativa konsekvenser

för studieresultaten.

– En grupp som haft många lärarbyten får dåliga resultat, det är inte bra. Man får ingen trygghet, det blir oroligt i klassen. Man ska börja från början hela tiden och lära känna en ny lärare, säger Kjerstin Hedengren.

Utbildningsdirektören Peter Fredriksson säger att det pågår ett race som är bra för lärarnas löner, men inte för skolorna och eleverna. Personalomsättningen i förskolan och gymnasiet liknas vid ett nollsummespel, men lärarna i grundskolan rör på sig.

Grundskolans verksamhetschef Monica Sonde säger att situationen är ”absurd”. Men Södertälje kan inte konkurrera med löner mot rika Stockholm, enligt Peter Fredriksson. Han berättar att de på utbildningskontoret brukar säga att en lärare kan få tusen kronor mer i lön per pendeltågsstation de passerar. Ibland kan de bli erbjudna 5 000 kronor mer. I sällsynta fall 10 000 kronor.

Olika kommuner har förstås olika förutsättningar att vinna den här matchen. Stockholm är en rik kommun. Södertälje har inte samma ekonomiska muskler. Dock har Södertälje prioriterat lärarna flera år i rad, och kommer att behöva göra det också framöver”, skriver Peter Fredriksson i ett mejl.

Tuffare att rekrytera lärare

Utbildningsnämndens ordförande Elof Hansjons (S) ser ökad rörlighet bland lärare i länet.

Han svarar varken ja eller nej på om lärarna kan få mer pengar för att minska lönegapet till Stockholm.

– Vi gör vårt bästa för att rekrytera duktiga lärare till Södertälje men det är stor lönekonkurrens i regionen. Stockholm ligger högt i lön och vi försöker hänga med så gott vi kan. Men vi försöker också jobba på andra sätt för att erbjuda intressanta arbetsmiljöer. Det ska vara bra och spännande att jobba i Södertälje, säger han och nämner förstelärartjänsterna som ett exempel.

Skolbudgeten utgör halva kommunbudgeten och lärarlönerna utgör den största delen av pengarna till skolan, enligt Hansjons.

– Det kräver väldigt stora prioriteringar för att göra stora satsningar på skolan.

Är det svårare för rektorerna att rekrytera?

– Ja, det är tuffare än det brukar vara att rekrytera lärare, säger Hansjons.