Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Mannerström nöjd med menyn

Thomas Österman, kökschef på prisbelönta Lina grundskola, hade bråda tider på måndagen när ”Måltidsdagen” arrangerades i stadshuset, och Leif Mannerström testade hans meny.

Det var full fart i stadshusets kök på måndagen. För Lina grundskolas personal, med Thomas Österman i spetsen, lagade skolmat till de prominenta matintresserade på besök på mässan/konferensen.

– Det är ingen större skillnad egentligen. Men det är klart att det är lite extra

nervöst att laga fisk när Mannerström (som driver en prisbelönt fiskrestaurang) ska smaka, sade Thomas mellan kastrull och spis.

White Guide, som initierat priset för bästa skolmat och där Södertälje vunnit flera priser, var där på ”Måltidsdagen” för att lansera samma tävling för seniormat.

Leif Mannerström, stjärnkrögare och domare i ”Sveriges mästarkock” på tv, och som engagerat sig i maten på äldreboenden, berättade att han kommer att stå

bakom ett av priserna:

– Jag har sett så mycket elände, men vet att det finns folk som kan laga mat. Jag vill belöna dem som tycker det är roligt att laga mat.

– Hur det här smakade? Utmärkt. Riktigt bra att använda värphöns, det är hållbart tänkt, och fisken var bra, sade han lugnt.

Fotnot: Mannerström och de andra på konferensen fick en buffé med hönschili med tacos, torsk och blåmusslor i vitvinssås, gulärtsbiffar – och en stor salladsbuffé.