Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Många drabbas av tågstoppet

Tågtrafiken mellan Södertälje syd och Nykvarn står stilla på grund av ett omfattande växelfel. Under tisdagsförmiddagen trängdes resenärerna på perrongen i väntan på ersättningsbussar.

En olycka under natten till tisdag orsakade ett omfattande växelfel vid Södertälje syd. Sedan dess har det varit stopp i tågtrafiken mellan Södertälje syd och Nykvarn i båda riktningarna.

Resenärerna, som hänvisas till ersättningsbussar mellan Nykvarn och Södertälje syd, uppmanas att räkna med längre restid än normalt. Vissa avgångar kan dessutom komma att ställas in.

Under förmiddagen fick många drabbade resenärer invänta ersättningsbussar vid Nykvarns station.

– Jag tar det än så länge med ro, men försenad till jobbet kommer jag ju att bli. Jag räknar med att jobba hemifrån minst en dag den här veckan om problemen håller i sig, säger Strängnäsbon Johnny Lindberg som tågpendlar till jobbet i centrala Stockholm.

Enligt en första preliminär prognos ska felet kunna vara lagat först på torsdag morgon.