Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Man skjuten på campingplats

Klockan 16.46 på tisdagen sköts en man i anslutning till Farstanäs campingplats. Nio minuter senare kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen i närheten eftersom vittnen till dådet följt efter honom.

– Förövaren har gripits av polis. En anhörig till den som blivit beskjuten sprang efter förövaren. Det vapen förövaren haft är kvar på brottsplatsen. Det är ett handeldvapen som har använts, säger Albin Näverberg vid polisens länskommunikationscentral. 

En förundersökning är inledd avseende försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad för en teknisk undersökning. När LT kom ut till platsen hade polisen börjat söka av området med en spårhund. Avspärrningsband hade då också satts upp omkring flera områden.

Enligt polisen var gärningsmannen även beväpnad med en kniv. 

–  Det är så pass allvarligt att vi rubricerat det som försök till mord. Nu återstår mycket jobb på platsen med att höra vittnen och att säkra teknisk bevisning. Båda männen ska höras, säger Albin Näverberg.

Den skjutne mannen var vid medvetande när han fördes i ambulanshelikopter till sjukhus och enligt polisen ska mannen vara talbar.