Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Lovordar lagkamraten: ”Ligans bäste”

Han ledde Kings suveräna offensiv med 17 poäng bara i den första halvleken. Sedan lyfte Skyler Bowlin fram en lagkamrat som ligans MVP.

I mångt och mycket var det Kings guarder som såg till att hemmalaget dominerade den första halvleken och vann den första semifinalen mot Borås med solklara 79-61. Davis Lejasmeiers attackerade med framgång och satte 15 poäng, Mike Joseph sköt också effektivt. Men Skyler Bowlin var ändå snäppet vassare.

Kings startande pointguard drog i 19 poäng, varav hela 17 redan i första halvlek. Och det var också då som laget avgjorde.

Men Bowlin tonade ned segern efteråt.

– Det är en seger. Det är i stort sett så vi kan se det. En sjumatchersserie är ett maraton, ingen sprint. Vi kan vara nöjda med hur vi spelade i kväll, speciellt den första halvleken. Det blir en helt annan match i den andra semifinalen, sade amerikanen, som satte sju av tolv skott och även hade tre assister.

Åtta spelare i Kings levererade poäng, fyra kom upp i tvåsiffrigt. Och i första halvlek sköt Kings mycket höga 61 procent från golvet.

– Vi klickade verkligen. De försökte gå under och byta på våra pick och rull. Vi hade verkligen fokuserat på det de senaste tio dagarna, så vi var redo för vilket försvar de än provade men antog att det var vad de skulle starta med. Och vi fick bra skott och satte dem, sade Bowlin.

Hur mycket saknas Omar Krayem i Borås?

– En jättebra spelare. En av de bästa guarderna i ligan, det tror jag att alla håller med om. Givetvis drabbar det dem, men de har ett ganska djupt lag. Det var därför de tog in Ronnie Boggs. Men att tappa en kreatör som Krayem är en tung förlust.

Och till sist hyllade Bowlin sin powerforward, Toni Bizaca, som inför utsågs till säsongens bäste på sin position.

– Han är den bäste spelaren i ligan i mitt tycke. Det är väldigt, väldigt klart att han borde bli MVP också.

Se intervjun med Skyler Bowlin. Observera att den är på engelska och utan undertexter.