Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Knapp seger mot jumbon för SSK

Serieledande SSK mot poänglösa jumbon Vimmerby. Klart det blev hemmaseger då. Men det var en knapp seger - 3-2.

SSK stod för det mesta av spelet redan från start, sköt en hel del skott mot Vimmerbymålet, men var väl inte jättenära särskilt ofta.

I stället var det gästerna som tog ledningen. Bara tre sekunder efter att Jonas Westerling hamnat i utvisningsbådet skickade Robin Nilsson pucket över sargen och SSK fick spela i fem mot tre. Potentiellt i 1.57, men det tog bara en minut innan Martin Sandgren gjort 1-0 för Vimmerby.

- Det blir kämpigt för att det är så pass lång tid. Jag tycker att vi gör det bra ändå, det är en skott och en styrning som går in, säger SSK:s lagkapten Johan Skinnars, som fick sista ordet i perioden.

SSK gick nämligen, trots baklängesmålet, till pausvila i ledning. Tre minuter efter 0-1 fick SSK chansen i powerplay och som många gånger förr hittade Fredric Weigel till Anton Holm som kunde slå in kvitteringen.

I slutet av perioden solokörde Johan Skinnars in framför målet och satte 2-1.

- Deras back blev lite stillastående, och jag uppfattade det ganska så tidigt i egen zon, så det vara bara att åka så fort jag kunde. Det gick ju bra till slut, det var skönt, var det, säger lagkaptenen, som valde att runda målvakten och lägga in den vid bortre stolpen.

- Jag hade ju ganska hög fart, så jag tänkte att om jag får med mig honom till bortre ska han vara riktigt snabb om han ska hinna med dit. Och det gjorde han ju inte så då blev det tom kasse. Det var jätteskönt, och ett viktigt mål i slutet av första också. Och jag tycker att vi förtjänade det. Skönt att ta ledningen där.

Andra perioden bjöd på nytt på SSK-övertag, men bara på ett mål. Ännu en gång i powerplay och ännu en gång efter att Weigel bakom målet hittat Holm framför.

I tredje perioden försökte SSK kontrollera matchen och gjorde det bra. Ändå blev det nervöst på slutet, efter att Vimmerby gjort 3-2 i powerplay med drygt åtta minuter kvar.

Men SSK höll undan och Johan Skinnars hade kunnat bli tvåmålsskytt - men valde att hålla i pucken lite för länge när han gled mot det tomma målet med bara sekunder kvar på klockan.

- Jag var inte riktigt säker på hur mycket det kvar. Jag hörde att de skrek skjut men ville inte slå den icing heller, det är absolut inte värt det nånstans, så jag tänkte att jag skulle åka över röd och lägga ner den. Men då var tiden slut. Men det gör inte så mycket, vi vann ändå. Vi tar 3-2 och tre poäng så nöjer vi oss där, säger han.

Vad tycker du om er insats i matchen i stort?

- Jag tycker att vi kom ut bra, bra fart i första och så. De spelar ju ganska defensivt, spelar fem gubbar tillbaka. Det visste vi om sen innan. Men vi är inte riktigt ödmjuka i vissa lägen kring blålinjerna, framförallt i andra perioden, framförallt i andra perioden där de straffar oss ganska bra i sitt kontringsspel. I tredje tycker jag att vi gör det bra. Spelar lite mer defensivt och ställer upp och styr lite mer. Jag tycker helt klart att vi förtjänar tre poäng i dag.