Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Kings-stjärnan om storsegern i första kvarten

Kings krossade Malbas med 25 poäng och Chris Czerapowicz var en av segerorganisatörerna.

Så här såg det ut när Kings besegrade Malbas på måndagkvällen:

Första perioden:

27-15

Visst, Malbas tog ledningen med en trea av Connor Miller. Men sedan kopplade Kings ett järngrepp via ett 19-3-ryck till 19-6. Efter en hel del inledande missar av båda lagen hittade Kings rytm – och högprocentigt trepoängsskytte. Hemmaspelarna satte fyra av sju skott utifrån i perioden.

Och Kings attackerade mer än gärna Carl Engström i screen och rull-spelet. Malbascentern drog också på sig två foul. Det kan bli problematiskt för Malbas, som saknar reservcentern Tobias Sjöberg. Och i Kings visade Aaron Anderson sitt värde både i försvar och i returtagning. Amerikanen störde skott och passningar, och tog på egen hand sex returer.

Chris Czerapowicz är poängbäst i Kings med 8 poäng. Malbas Fredrik Larsson har gjort 6 poäng, via två treor.

Andra perioden:

48-31 (27-15, 19-16)

Om det var Malbas och Engström som hamnade i foulknipa i första så gäller det omvända i andra perioden. Engströms tyngd ställer till det för både Anderson och Adam Ramstedt. När Kings samtidigt har ett par slarviga sekvenser i mitten av perioden är ledningen kvickt nere under tio poäng igen. Med Anderson och Ramstedt på bänken tvingas Kings gå litet. Czerapowicz får den tunga uppgiften att stångas med Engström – men å andra sidan också nöjet att utnyttja sitt skytte mot Engström, som har svårare med försvaret ute på golvet.

Och i slutet av perioden får Kings ihop anfallsspelet bättre, inte minst efter ett par defensiva stopp. Det ger ett miniryck och 17 poängs ledning i halvtid.

Returtagningen håller Kings jämn, och samtidigt är försvaret på toppnivå. Malbas har bara tillåtits skjuta 36 procent i tresekundersområdet. Som om inte 31 poäng efter två perioder är tydligt nog.

Czerapowicz poängbäst med 13 poäng. Men i andra perioden var det framförallt Toni Bizaca som kom igång, med 7 av sina 11 poäng där.

Tredje perioden:

76-44 (27-15, 21-16, 28-13)

Det här är över. 32 poängs ledning för Kings – med tio minuter kvar.

Malbas hittar inga vägar till en stadig offensiv produktion. Men så har Kings också en förmåga att vrida upp intensiteten i försvaret i slutspel. Kings stänger matchen i den här perioden. Det skulle krävas en rejäl härdsmälta för att Malbas ska vända detta. Särskilt som Malbas-spelarna inte ser ut att tro på det här längre. Som sagt – det händer inte.

Anderson byts ut med 2.40 kvar, och får en synnerligen välförtjänt applåd. Kingcentern hade uppvisning i returtagning i perioden – och har på 17.30 redan 12. Lägg till en rejäl alley oop-dunk på passning från Davis Lejasmeiers. En publikfavorit är tillbaka.

Fjärde perioden:

90-65 (27-15, 21-16, 28-13, 14-21)

Filip Kovacek får en hel del tid ute på golvet i perioden. Precis som Erik Johansson, Adam Ramstedt och till sist också Henrik Sjölin och Michiel Petersen. Men det dröjde ändå fram till de sista fem minuterna innan Vedran Bosnic började vila de flesta av startspelarna. Kings ville inte sluta gasa.

Chris Czerapowicz stod för en dominant prestation. 23 poäng på bara 16 skott – ett riktigt formbesked inför fortsättningen. Aaron Anderson var bara en poäng från en dubbel-dubbel: 9 poäng och 13 returer.

Carl Engström lastade i poäng för Malbas: 23. Och hade dessutom 12 returer. Men centern var på tok för ensam i poängprotokollet.