Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Kaptenen avgjorde: "Vi vet att vi är bra"

Lagkaptenen Johan Skinnars blev matchvinnare för SSK – och sköt laget till tidig serieledning i kvalserien. Hör honom berätta om segern efter matchen i LT-Play.

Säsongens bästa publiksiffra, 3 740 åskådare, fick se SSK besegra hockeyallsvenskans jumbolag Sundsvall efter straffläggning.

-Det var ett enormt tryck, bra inramning i Scaniarinken och jag tror publiken trivdes också, säger Johan Skinnars som avgjorde i straffläggningen.

Han tyckte att Sundsvall var ett mycket tufft lag att möta.

-Det var väldigt krävande, det märktes att de har spelat mycket i försvarszon, de är bra i försvar och har stora och starka backar. De lever på att utnyttja misstagen hos motståndarna och tyvärr fick de göra det två gånger idag. Men jag tycker att förtjänar vinsten och till slut fick vi den också, säger Skinnars.

SSK bjöd misstag vid både 1-1 och 1-2 för Sundsvall, och lyckades inte skapa alltför mycket offensivt. Men i den tredje perioden körde SSK över motståndarna helt, fick in 2-2-kvitteringen och var mycket nära ett segermål.

-Vi har pratat om att studsa upp efter att vi kommer in i våra svackor eller gör ett misstag. I tredje kommer vi tillbaka, vi gör en riktigt bra period och det är bara målet som saknas, säger Skinnars.

Vad gör ni som gör skillnaden?-Snabbare passningar, mer skridskoåkning. Det blir jobbigt att möta SSK borta när man hela tiden får möta spelare i fart. Vi nöter ner dem, säger Skinnars.

SSK har nu öppnat kvalserien med två segrar och är i tidig serieledning.

-Jätteviktigt och jättenyttigt. Det blir lite arbetsro men det är ingen som kommer slå av på takten. Det kommer bli en stenhård kamp ända fram till omgång tio, säger Skinnars.

Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund hyllade SSK efteråt och tyckte att SSK höll hög allsvensk klass.

-De var duktiga, de gjorde en väldigt bra match och håller hög klass tycker jag. De spelade med en jäkla fart och hade de orkat göra det i 52 omgångar hade de legat högt i allsvenskan, säger Magnus Åkerlund som räddade 35 av 37 skott för Sundsvall.

När Skinnars får höra om Åkerlunds beröm konstaterar han:

-Vi har skridskostarka spelare och när vi spelar så som vi kan då håller vi hög klass, det vet vi om. Men som alla sett så har vi våra dalar också och det gäller att vi tar oss ur dem så fort som möjligt. Kan vi hålla en så jämn nivå som möjligt så kommer vi hålla till där i toppen, säger Skinnars.

Läs även: LT-play: SSK slog Sundsvall rättvist

Läs även: Hockeyextra: En tuff kraftmätning och Strumpan tillbaka