Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Kampen för hennes man gick hela vägen till stadshuset

Ett 40-tal pensionärer uppvaktade kommunalrådet Boel Godner med banderoller och namnlistor på tisdagen.– Det är välkommet med upprop, sa Boel Godner.

Annons

Faktumet att det nya äldreboendet i Björkmossen försenas och att det saknas en hel platser inom äldrevården i Södertälje föranledde PRO i Södertälje att protestera.

I går fick ett 40-tal äldre, med eller utan rollatorer, audiens i stadshusrestaurangen efter att en protestlista med ett 40-tal namn lämnats över.

Man kräver en bättre biståndsbedömning, fler äldreomsorgsplatser, sam, t att kommunen undviker att köpa platser i andra kommuner.

– Anledningen till att Björkmossen försenats beror på att de krav som finns inte rimmade helt med tomtens storlek. Men till våren 2018 ska den stå klar med 54 nya platser – och för hoppningsvis med ett eget tillagningskök, meddelade Boel Godner.

– Även om omsättningen är stor på våra platser, så är vi är tvingade att köpa platser på andra orter vid akuta behov, fortsatte hon.

En av de på plats som ställde frågor var Monika Kark-Åberg:

– Vi blev väl bemötta och det var ett bra möte, men jag är inte så säker på att det blir som de säger. Många av oss som är här har jobbat hårt för att få in anhöriga på äldreboenden. Vi vill att andra ska slippa den kampen.