Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Kaijser valde SSK för bra träning och utveckling

Ryktet om hård träning och en flytt hem till 08-land var det som avgjorde när oprövade backen William Kaijser valde SSK. Nu hoppas 21-åringen att hans utveckling ska fortsätta.

Det är mer okända och oprövade nyförvärv som gäller i SSK så här långt – jämfört med tidigare år, då klubben satsat på att värva mer meriterade spelare.

Nyligen gjorde SSK klart med målvakten Mathias Dahlström, och innan dess har klubben värvat backen William Kaijser. Två spelare med mycket liten erfarenhet av spel i hockeyallsvenskan.

Kaijser, 21, kommer närmast från spel i IFK Arboga i division 1 och är enligt egen utsago en tvåvägsback med skridskoåkningen som en stor styrka, och som fått en rejäl skjuts i karriären bara under det senaste året.

– Jag fick väldigt stort förtroende den senaste säsongen och jag tränade på bra. Jag fick en rejäl skjuts i utvecklingen av det, säger han och hyllar tränarduon i Arboga, Johnny Sterner och Anders Svedlund.

– Skillnaden mot tidigare år är att jag har vårdat pucken bättre, jag har kunnat hålla inne den en extra sekund och det har förbättrat mitt spel. Och jag har kunnat ta för mig mer, säger Kaijser, som i slutet av säsongen lånades in av BIK Karlskoga i hockeyallsvenskan.

Där blev det tolv matcher, varav fem i den så kallade slutspelsserien.

– Det var jätteroligt att få den chansen. Det var stor skillnad på serierna men inte så stor skillnad, säger han.

Karlskoga var intresserat av att skriva kontrakt, berättar Kaijser, men då dök SSK upp med ett erbjudande.

– Första gången jag hörde från SSK var för två veckor sedan, så det gick rätt fort fram till att det var klart. Hur de har scoutat mig vet jag inte, de har väl mest haft kontakt med agenten. Jag har varit lyckligt ovetandes, det var nog lika bra.

Det som lockade med SSK var dels att få återvända till Stockholm efter att ha varit ”på villovägar”, som han säger, i sex år. Han är från Danderyd och där bor föräldrarna kvar, men han gick hockeygymnasium i Luleå, flyttade vidare till Växjös juniorer och har även spelat för Halmstad.

Men det avgörande var att få träna riktigt hårt med SSK.

– SSK är en stor klubb, det är klart att det lockade. Det är häftigt att få representera en sån klubb. Men jag hörde också att det är ett stort fokus på träning här, att klubben har byggt upp en lite annan kultur jämfört med tidigare. Det är både Mats Waltin som sagt det, men jag har också hört det från andra personer som jag har pratat med. Så det kändes så pass intress-ant med SSK att det inte var något att fundera på.

Den här veckan drog SSK:s försäsongsträning i gång på allvar. Och Kaijser tror att SSK kommer kunna hävda sig bra i allsvenskan nästa säsong trots att laget till stora delar är byggt med spelare som spelade i division 1 i fjol.

– Steget är inte så stort från att vara ett topplag i division 1 till allsvenskan. SSK fokuserar på att ha en stark grupp och det tror jag är helt rätt, säger William Kaijser.