Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Hoppet lever för BVC Lina hage

Hoppet för barnavårdscentralen i Lina Hage lever.Detta efter att landstinget, som är huvudman, och kommunen, vars medborgare behöver BVC, träffats.

Annons

Efter en vecka med hårda ord på debattplats träffades landstingsrådet Ella Bohlin (KD) och kommunalrådet Boel Godner (S) i stadshuset i går.

Och de verkade tämligen nöjda efteråt:

– Jag är glad att jag fick träffa Boel, förståelsen har ökat. Vi vill ju båda ha en fungerande barnhälsovård i Södertälje, sa Ella Bohlin som kritiserats av Boel då det kom fram att det företaget som driver BVC Lina Hage åt landstinget, Capio, vill lägga ner.

Anledningen till att Capio hotat med att stänga i Lina hage handlar om svårigheten att hitta personal som vill jobba där, samt otryggheten i området.

– Vi tar inte ansvar för bevakningen av landstingets verksamhet. Men, det verkar som om landstinget tagit till sig och kommer att se över ersättningssystemet. För vi kan visa på att man måste betala mer till lärare i skolor där det är svårjobbat. Så borde landstinget också kunna göra, sa Boel.

Ella Bohlin nickade, men menade att det är ett långsiktigt arbete, samt att man inte vill detaljreglera vårdgivarens verksamhet.

Parterna, som måste samverka om målet med familjecentraler ska kunna bli verklighet, var inte helt överens om fortsättningen.

– Hoppet för BVC i Ronna/Lina hage finns kvar, sa Boel.

–Vi vill erbjuda bra barnavård i Södertälje, sa Ella Bohlin.

Helt klart är att det inte blir i landstingets egen regi, utan i så fall i vårdgivaren Capio.