Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Holms hattrick avgjorde: "Har haft tur"

Anton Holm stod för tre mål när SSK tog tredje raka segern i allettan, 6-1 hemma mot Visby/Roma. Se höjdpunkterna från matchen här.

16 mål på 17 matcher under hösten. Och Anton Holm har fortsatt att göra mål även i allettan. Mot Visby/Roma stod forwarden för tre mål och SSK vann med 6-1.

Holm gjorde det avgörande 2-1-målet efter ett kliniskt avslut. 3-1 kom vid en spelvändning och ett lika kliniskt avslut som överlistade målvakten Sammy Gustafsson.

– Viktigast att vi vinner, särskilt nu i allettan, säger 25-årige Holm blygsamt efter sitt hattrick.

– Det var väl godkänt. Tre mål, det är alltid skönt att göra mål, fortsätter han.

Bara godkänt?– Ja, man får väl titta på allt, inte bara målen. Defensivt, ja allt annat. Det kan bli bättre. Men det var väl bra.

Det är inte första gången Holm spelar en betydande roll för SSK. Holm har gjort mål i alla matcher under allettan – totalt fem fullträffar. Med hösten inräknad blir det ett facit på 21 mål på 20 matcher den här säsongen – mer än ett mål per match.

Något som Holm själv tycks ovetande om.

– Jaså? Okej, ja det är ju kul, säger han när han får höra sitt målsnitt.

Men det var näst intill målgaranti när Holm fick pucken mot Visby/Roma. Vid 2–1 stal han pucken av en back, vände tillbaka mot mål och satte pucken under plockhandsken på målvakten Sammy Gustafsson. Vid 3–1 fick han pucken i en spelvändning och fick bra läge där han återigen sköt förbi Gustafssons plock.

4–1 var ett direktskott med öppet mål efter starkt förarbete av senaste tillskottet i truppen, Johan Lorraine.

SSK-tränaren Mats Waltin är lyrisk över Holms fina målform.

– Det är kul att se, han har börjat köra på mer och mer, både på träning och match. Det syns en skillnad. Sedan flera veckor tillbaka har han börjat visa mer och mer energi. Han har blivit mer aktiv, pressar sig själv lite mer. Han har nog bestämt sig att nu jävlar. Jättekul att se. Och så ett hattrick också, säger Mats Waltin.

På frågan om Holm toppat sig lite extra inför allettan, säger forwarden:

– Det är allettan, det är en annan serie. Jag hoppas att hela laget toppat sig. För det är ju nu det gäller. Det första (höstserien) var transportsträcka, nu är det annat, säger Holm, som också tonar ner sin målform ytterligare.

– Det är lite 50–50 på ett sätt när lägena kommer. Jag har haft lite tur. Men det spelar ingen roll vem som gör målen som sagt, säger han.

SSK fick en tuff start på matchen när Visby/Roma på ett effektivt sätt stoppade SSK:s uppspel. Men SSK åt sig in i matchen och kämpade till slut ner gotlänningarna, som inte orkade stå emot och började gå på knäna efter halva matchen.

– Det spelade stor roll att de bara hade tre femmor och vi fyra, säger Mats Waltin.

Robin Nilsson sköt 1-0 för SSK i powerplay, men gotlänningarna fick kvittera vid ett svagt boxplay av SSK. Övriga två mål för SSK gjordes av Lucas Carlsson och Henrik Nyberg.

I de övriga matcherna i allettan vann Huddinge med 3-0 mot Västervik och är tillsammans med SSK enda lag med full pott efter tre omgångar. Troja/Ljungby slog Vimmerby med 3-1.

SSK spelar härnäst borta mot Vimmerby på onsdag.