Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Hätsk stämning på möte i Mölnbo

I går kväll höll tekniska nämnden ett öppet möte för att informera om föreningen Livskrafts boendeplaner för tidigare kriminella i Mölnbo.

Vid klockan sju i går fylldes snabbt biosalen i Mölnbo folkets hus. Strax över 100 personer hade kommit dit för att få information om byggplanerna på gamla tomten intill väg 57, vid korsningen till Skolvägen.

Mötet öppnades med en presentation kring hur den kommunala processen fungerar. Sedan fortsatte det med Livskraft som berättade om sin verksamhet samt en frågestund till politiker, däribland ordförande i Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd, Björn Eriksson (S) och ordförande i tekniska nämnden, Ewa Lofvar Konradsson (MP). Så värst långt i programmet han arrangörerna dock inte. Snabbt stod det dock klart att det fanns många frågor från besökarna. Något som såväl politiker som tjänstemän fick erfara när de meddelade att inskickade frågor skulle besvaras skriftligt – ett beslut de snabbt fick ta tillbaka.

En av de som var på plats var Mölnbobon Mats Wigholm.

– Detta har ju verkligen engagerat byn, det ser man ju tydligt på de som är här, säger han och fortsätter:

– Man hade ju pratat om ett äldreboende länge, men så kunde man inte göra det. Nu kan man plötsligt göra detta i stället, jag tror det sticker i ögonen på folk.