Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här slår polisen till mot olagliga klubbarna

Polisrazzior mot ett antal föreningar resulterade i flera beslag på onsdagskvällen. Polisen och Lotteriinspektionen fortsätter kampen mot den illegala spelverksamheten.

Annons

Det är en kylig marskväll när polisen rullar ut spelmaskinen från en anonym lokal i Ronna centrum. Tillslaget är en av de som gjordes under kvällen mot föreningar som bedriver illegal spelverksamhet. Den andra mot en lika anonym lokal med förtäckta fönster sker i Geneta. Totalt kunde polisen tillsammans med Lotteriinspektionen beslagta sex maskiner från två föreningslokaler under kvällen.

Marcus Aronsson, samordnare på Lotteriinspektionen var mycket nöjd med kvällens tillslag.

– Vi biträdde polisen i deras insats mot de här föreningarna. Det var bra planerat och gick väldigt smidigt till, sade han till LT som var på plats under kvällen.

Han menar att den illegala spelverksamheten är ett stort problem som måste hanteras.

– Det är positivt att polisen tar krafttag mot den illegala spelverksamheten.

Marcus Aronsson tror att ett sätt att få bukt med problemet är information till dem som bedriver den typen av verksamheter.

– Man måste höja medvetandet hos människor om vad man får ha och inte ha för maskiner.

Läs även: Polisrazzia mot svartklubbar i Södertälje

Spel och svartsprit ökar - tillsynen minskar