Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här sjunger lärarna för eleverna

När eleverna på Kringlaskolan kom tillbaka från sommarlovet hade lärarna förberett ett sångnummer för att fira mångfalden och ett nytt läsår.

På Kringlaskolan går elever tillhörande 20 olika etniciteter och elva religioner.

Dessutom talas det 27 språk på skolan.

Med det som bakgrund valde man att sjunga Eskilstunabandet Kents låt – ”Sverige” med refrängen ”Välkommen, välkommen hit. Vem du än är, var du än är.”

– Vi jobbar hårt med värdegrunder och brinner för mångfald på den här skolan, säger rektor Sirkka Persson.

Att få lärarna att ställa upp var inte svårt.

– Nej, inte ett dugg. Jag tror vi alla tyckte det var en bra idé redan från början. När vi övade första gången var det flera av oss som grät. Det tycker jag säger en del, säger en leende Sirkka.

Barnen verkade gilla vad de såg och hörde och de LT pratade med hade alla samma favorit – den för dagen kvinnoklädda spanskläraren Francisco Delgado.

– Han var bäst och är alltid lika rolig, säger den nyblivna sjundeklassaren Frida Bengtsson.

På Kringlaskolan vill man att skolstarten ska vara lika festlig som avslutningen. För det är inte alla som vill ha sommarlov. För vissa är skolan en trygghet.

– Det är många som har en klump i magen under sommarlovet, säger rektor Sirkka Persson.