Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här ryter Nina ifrån: "cp är inget adjektiv"

Deltagaren Anton Tsvetkov använde ordet cp som ett adjektiv flera gånger. Till slut ledsnade Södertäljebon Nina Wahlin och röt ifrån.

Annons

Södertäljebon Nina Wahlin är åter i blåsväder i TV4:s dokusåpa Farmen. Nina lyckades hålla sig kvar ytterligare en vecka i dokusåpan efter en skarp ordväxling med mottävlaren Anton Tsvetkov. Nina röt ifrån när Anton använde en funktionsnedsättning som ett adjektiv. Anton kallade mjölken för ”cp-färsk”.

– Jag kan inte sitta tyst när man använder olika funktionsnedsättningar som adjektiv. Jag står inte ut med det. Det är inte ett adjektiv som man ska använda för att beskriva någonting. Jag och Anton har pratat om det här tidigare, sa Nina Wahlin i programmet.

Anton försvarade sig med att Ninas utspel är ett sätt att få uppmärksamhet.

– Jag tycker att Ninas små utfall eller rop på uppmärksamhet påminner mycket om förvirrade tonårsflickor på gymnasiet, sa Anton Tsvetkov i programmet.

Vad har du fått för reaktioner efter programmet, Nina Wahlin?

– Otroligt positiva reaktioner. Många har hört av sig via sociala medier eller skickat meddelanden. Alltifrån föräldrar till barn med en cp-skada till föräldrar till barn med andra typer av funktionsnedsättningar. Även personer som själva har en cp-skada har hört av sig, säger Nina Wahlin till LT.se.

Varför ville du tillrättavisa Anton?

– Det var mer en markering än en tillrättavisning. Det är okej att säga sin åsikt fast ingen annan håller med. Tillsammans kan vi förändra och tillsammans gör vi skillnad. Jag är trött på att människor använder språket på ett nedsättande sätt om andra människor.

Nina Wahlin säger att de positiva kommentarerna är flest men att det även förekommit negativa kommentarer och att hon blivit kallad ”den korrekta batikhäxan”.

Vad kan du utlova om resten av säsongen av tv-programmet?

– Jag kan utlova fortsatt spänning och överraskningar av alla de slag.

Vad är det för egenskaper som behövs för att vinna en tävling som Farmen?

– Tveklöst att ge allt i alla lägen. Att man är trogen sina värderingar och står rakryggad. Det lönar sig. Folk krånglar in sig i strategier och olika taktiker. Jag är en strateg i livet. Den strategi jag har är att ge allt i alla lägen och sedan kunna se mig själv i spegeln. Att vara sann mot mig själv, helt enkelt, säger Nina Wahlin.