Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här fastnar Scanias personal i brokaoset

Trafikverket var nöjda med flödet av trafiken. I alla fall på E4. Värre var det för Scanias medarbetare på tisdagen.

Klockan är strax innan fyra och så smått börjar Scanias personal att komma ut ur snurrgrindarna vid chassiporten och skyndar sig snabbt till sina bilar.

– Jag har tur som kan sluta lite innan fyra. Det är då kaoset börjar, säger Anders Lindvall.

Trafiken vid chassiporten är redan ansträngd som den är när produktionspersonalen slutar. Och ännu värre blev det när arbetstiderna förändrades för de som jobbar med bussar.

– Tidigare slutade de en halvtimme innan oss på lastbil. Men nu slutar alla samtidigt. Det har ju inte blivit bättre trafikmässigt precis, säger Petri Mertaniemi.

Flera som LT pratar med ute vid parkeringen på Scania tycker att ett av de största problemen är att ta sig ut från själva parkeringen.

Då kan det bildas proppar då många ska ut samtidigt.

Något som också kan förvärras då en del som ska svänga åt vänster ställer sig till höger och vice versa. Några har dock löst kaoset med att välja tvåhjuliga alternativ till bilen.

– Det är väldigt mycket smidigare än att åka bil. Dels är det vacker väder och varmt ute än så länge, säger Leo Hugsén som for iväg på sin Ducati.