Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här bildas köerna

Trafiken flöt på bra förbi Södertälje under måndagen och tisdagen. Värre var det dock inne i staden. Flera trafikanter har vittnat om timslånga köer.

Mot slutet av måndagen var Trafikverket nöjda med hur trafiken på E4 flutit på mot och förbi Södertälje, något som även gällde för tisdagen. Lika nöjda var dock inte flertalet Södertäljebor och Scaniaanställda som fastnade i långa köer när de skulle ta sig hem. Flera anställda på Scania har vittnat om att det har kunnat ta så mycket som en kvart bara för att ta sig ut från parkeringen vid Chassiporten. Uppgifter som kommer något som en nyhet för Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

– Jag vet inte om vi har fångat den delen måste jag erkänna då vi inte har kameror riktade mot Scania.

Han menar att en del av ansvaret ligger på den projektgrupp där Scania har bidragit med representation.

– Det är bra om de petar in det där. Då kan vi titta på om det är något vi kan göra mer. Men det är inget jag fångat eller har hört att vi har fångat just nu, säger Bengt Olsson.

På Google Maps trafikflödesfunktion kan man tydligt se hur långa köer byggs upp kring Scanias på Verkstadsvägen och Nyköpingsvägen vid halv fyra på eftermiddagen. Köer som börjar avta först vid sextiden på kvällen.