Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här är Södertäljes egen sjöjungfru

Emily Hultman är en fena på att limma silikon, det kan vi nu slå fast. Hennes helgjutna sjöjungfrustjärt har testats och är en succé.– Det känns otroligt skönt att vara färdig, säger hon.

När LT träffade Emily Hultman i maj slog hon knop på sig själv för att bli klar med leravgjutningarna. Nu har projektet rotts i land. Hennes helgjutna 15-kilosfena i sjöjungfrustil är sannolikt den första i sitt slag i landet.

– Jag vill inte ens veta hur många fjäll jag har limmat. Det är flera tusen, säger Emily Hultman, som testade fenan tillsammans med simskolebarn.

Havet är djupt, men poolen vid Bårsta IP duger. Fenan är Emily Hultmans examensarbete och hon är med på simskolan för att avdramatisera rädslan vissa barn har för det stora blå.

– Få se vad min kropp pallar, men målet är att vara med hela veckan även om det känns i vaderna.

Hon hämtade inspiration från sjöjungfrur i andra länder, men ville göra en unik fena. Arbetet tog tre månader och hon fick användning för sina kunskaper i silikonlimningens ädla konst.

Vilket betyg får då fenan efter premiären?

– Nio av tio, jag skulle behöva dräneringshål så att det blir lättare när jag ska upp på land, säger Emily Hultman.

Har hon flyt så är detta kanske början på en våg av sjujungfrur även i Sverige.