Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Här är sista föreställningen av årets succérevy

Ridån har gått ner över Täljerevyn för det här året. Nu kan de medverkande återgå till sina vanliga liv.

– Det är sista föreställningen, kära vänner!

Regissören Lasse Karlsson dras upp på scen innan ensemblen med blommor i händerna återigen stämmer upp i avslutningsnumret; ”Va glad och dansa med”.

Publiken jublar. Med ett löfte om att ses nästa år lämnar revyartisterna scenen. De försvinner iväg åt olika håll för att krama om vänner och familj och tacka för blommor och choklad. Sedan möts de upp i foajén där ståuppkomikern och skådespelaren Adde Malmberg dykt upp för att tacka för föreställningen. Stämningen är uppsluppen. Efter en intensiv tid tillsammans ska de nu, tillfälligt, gå skilda vägar.

– Jag tycker det är skönt. Nu kan man göra andra grejer. Helgerna har varit bokade sedan jul. Familjen ser en inte alls, i princip. Folk har lärt sig det, så min telefon ringer inte längre, säger Hans Qviström.

Han är en av dem som har varit med längst, i ett kvarts sekel.

– Det blir ett sätt att leva, en identitet. Att vara revygubbe, det är hedervärt.

De som skapat revyn tillsammans har blivit som en familj. Många är också barndomsvänner. Det märks i hur de skojar med varandra när de rusar in för klädbyten mellan akterna och när de pustar ut tillsammans efter den sista föreställningen.