Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Häng med på premiäråket i backen

I helgen är det skidpremiär i Ragnhildsborgsbacken. Hittills har pulkaåkarna fått ha backen för sig själva, men nu öppnar man för skidåkarna också.

Annons

Det har varit en kylig början på det nya året, och det glädjer volontärerna i Ragnhildsborgsbacken. En varm och torr december har gjort att skidåkarna har fått stanna hemma, men nu har det vänt. Låga temperaturer och snö har gjort att Ragnhildsborgsbacken nu kan öppna för skidåkning.

– Vi har jobbat stenhårt med snöläggningen så det känns bra att kunna öppna, säger Roger Strandberg, ansvarig för event och marknadsföring på Friluftsfrämjandet i Södertälje.

Backen är öppen för skidåkare mellan klockan 10 och 16. Man kommer även att ha en auktion för skidor och skidutrustning.

– På lördag har vi ett event där barn kan testa skidor och utrustning, och efter det har vi en auktion på de här grejerna mellan klockan 12 och 14.30. Där har man en chans att verkligen göra ett klipp, säger Roger Strandberg.

För nykomlingarna eller de som vill slipa på sin åkning finns det skidskolor medan föräldrar och åskådare kan värma sig och fika i Backstugan. Vill man hellre susa ner för backen på en pulka går det också bra. Men klä er varmt!

– Ta med varma kläder, det är kallare än vad man tror. Kom i god tid, tänk på säkerheten och ta det lugnt, säger Roger Strandberg.