Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Hagelin gav bort målet - och får ledigt

Carl Hagelin fanns återigen med i poängprotokollet när hans nya lag Pittsburgh Pengiuns vände och vann mot Vancouver efter en magisk tredjeperiod, där Hagelin till slut gav bort ett givet mål till lagets kapten. Nu får laget dessutom fira med lite oväntad ledighet.

Annons

Södertäljesonen Carl Hagelin har fått en bra start i sin nya klubb Pittsburgh i NHL. Tidigare i veckan spelade han fram till det avgörande målet mot Philadelphia, och på lördagskvällen var han delaktig i det avgörande målet igen när hans lag vann mot Vancouver.

Tredjeperioden i matchen var något extra, där Vancouver tidigt ökade på till ledning 3-1. Men Pittsburgh reste sig, smällde in fyra raka mål och vann med totalt 5-4 inför drygt 18 000 jublande hemmafans.

Hagelin spelade fram Sidney Crosby till 5-3-målet, ett mål i tom kasse när Vancouver satsade allt på en kvittering. Hagelin hade chansen att själv sätta pucken, men var vänlig nog att passa pucken till lagkaptenen Crosby. Se målet i LT-play här ovan.

”Hagge” var dessutom plus tre i matchen och spelade drygt 17 minuter.

SSK-produkten har gjort poäng i tre raka matcher för Pittsburgh och sedan flytten från Anaheim har han bara varit poänglös en enda gång.

Som om det inte var nog klev Pittsburgh dessutom upp på slutspelsplats, dock med risk för att petas ner efter övriga nattens matcher.

Hagelin och lagkamraterna kan fira med lite extra ledighet. Redan innan kvällens match blev det klart att tre matcher kommer att skjutas upp på grund av snöovädret på USA:s östkust. En av dessa matcher är Pittsburghs lunchmatch på söndagen mot Washington Capitals.