Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Första förlusten för blekt SSK

SSK förlorade för första gången i allettan. Det blev 1-2 efter förlängning hemma mot Troja/Ljungby.- Vi kunde ha blivit utan poäng också, säger Mats Waltin.

SSK fick en perfekt start på matchen när Sebastian Höglund pricksköt in 1-0 efter några minuter, mellan benen på Troja-målvakten Robin Johansson.

Men Troja kvitterade i powerplay genom Rasmus Johansson, och efter det hade SSK stora problem att hitta sitt offensiva spel igen.

- Vi börjar bra men det är nåt som händer efter deras powerplay. Vi kommer aldrig tillbaka, de blir starkare och starkare och vi blir långsammare. Vi lämnar över till någon annan att ta tag i det hela tiden, och Troja gör det svårt för oss. Vi möter ett bra lag, säger Mats Waltin, SSK:s huvudtränare.

Troja tryckte tillbaka SSK större delen av matchen, men SSK:s målvakt Alexander Sahlin spelade stabilt och SSK försvarade sig bra. Men SSK hade mycket svårt att skapa chanser, särskilt i den andra perioden då laget bara fick iväg tolv skott på mål.

SSK hade ett bra tillfälle att avgöra i slutet av den tredje perioden när laget fick spela powerplay – men slarvade bort den chansen.

- Vi har några lägen, men inte så många. Och när de dyker upp så är speglar det hela vår prestation i dag, det är något som saknas. Det där sista som behövts för att utnyttja något av de få lägen vi skapar, säger Mats Waltin.

I stället blev det förlängning och där avgjorde Troja. Tobias Törnkvist styrde in 1-2-pucken och SSK förlorade för första gången i allettan.

- Att vi bara får en poäng får vi sätta på illa-kontot. Men det kunde ha varit noll poäng också, säger Mats Waltin.

Sebastian Höglund bröt en åtta matcher lång måltorka när han gjorde 1-1.

-Jäkligt skönt att göra mål. Jag siktade lågt. Så gick den tunnel på honom (målvakten Robin Johansson). Det var lite tur, det ska man ha ibland.

Men han var inte nöjd med matchen.

-Det var en jämn match. Nu vet vi var Troja står. De var bra. Men det hade vi räknat med. Surt att vi torskar, vi måste spela bättre om vi ska vinna, säger Höglund som tyckte att SSK blev för passiva.

-Där måste vi upp. Vi ger dem för mycket tid. Sahlin gör en jättematch i målet, säger Höglund.

Han tyckte att Troja var ett av de bättre lagen SSK mött den här säsongen.

-Troja är ett jättebra lag. Men det var Kallinge och Vimmerby också. Men jag tror vi kommer spöa dem (Troja) nästa gång vi möts, säger Sebastian Höglund.

Efter fyra raka segrar kom första förlusten i allettan för SSK – och det inför säsongens bästa publiksiffra, 3 257 personer. Det var tredje gången det kom över 3 000 åskådare den här säsongen.

På onsdag väntar en ny hemmamatch, mot Västervik, som var favorittippat av många inför allettan och i högsta grad är med i toppen av tabellen så här långt.