Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: "Försöker ge allt i varje situation"

De första två veckorna på is är som ett slutspel för Måns Lindbäck. SSK-junioren - som fyller 20 år i dag - är en av tre spelare som tränar för förlängt kontrakt.

För Björn Jonason, 28, Marcus Lissäng, 24, och Måns Lindbäck, 20, är det inte bara träning när SSK nu har gått på is.

På två veckor - till och med matchen mot AIK - ska trion övertyga Mats Waltin om att förlänga deras tryout-kontrakt.

– Jag försöker främst ge allt i varje situation och jobba så hårt jag kan varje träning, säger Måns Lindbäck till LT-sporten.

Den rivige forwarden debuterade i A-laget under kvalserien förra säsongen, sedan J20 åkt ur slutspelet. Då hann det bli fem matcher. Men det var i J20 han satte avtryck förra vintern, med 34 poäng på 41 matcher.

Nu har 20-åringen gjort tre träningar med den nya upplagan av SSK. På onsdagen matchades han bland andra med nyförvärvet Michael Schumacher.

Lindbäck är nöjd med starten:

– Vi har åkt mycket skridskor, mycket teknik. Spelat lite mot varandra. Försökt komma i gång med skridskoåkningen och klubbtekniken. Vi har ökat successivt för varje träning. Jag tycker att vi har tagit steg framåt för varje träning.

Och inför videointervjun med passar han på att nämna att en annan ung forward ser ut att ha gjort framsteg i gymmet över sommaren.

– (Patrik) Kallmert har byggt på sig lite. Han börjar se stor ut. Nej, inte för stor. Lagom. Så att han kan trycka upp lite folk i sargen.