Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Fiasko för gratisbussarna

Trafikverkets satsning på gratis busstrafik under rusningstid mellan Skärholmen och Södertälje fick ett minst sagt ljumt mottagande. Enbart en handfull resenärer verkade ha nappat på erbjudandet.

En av Trafikverkets insatser för att minska trafikflödet till Södertälje var de tre gratis busslinjer som började köra under måndagen.

Men trots den stora satsningen ekade bussarna tomma under dagen. Under morgonen var det enbart en handfull passagerare på den buss LT:s reporter tog från Skärholmen och när LT möter kundvärden Arne Saand vid Södertälje syd på måndagseftermiddagen säger han att det inte har varit så många passagerare de förväntat sig.

– Här från Södertälje syd har det varit två passagerare in till Skärholmen och att en har kommit tillbaka.

Han tror att en orsak kan vara att informationen om alternativet inte gått ut tillräckligt bra.

Har du fått någon kommentar från resenärerna?

– En sade att det tog alldeles för lång tid när hon kom tillbaka från Skärholmen. Hon skulle spara mer tid på att ta egna bilen än att hålla på med de här bytena.

Arne Saand tror att trafiksituationen på E4 under dagen kan vara en förklaring till att det tagit för lång tid att ta bussen.

– Det kan vara så att kollektivkörfältet på motorvägen inte respekteras.