Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Farmen-Nina om näthatet

Den stora finalen i dokusåpan Farmen på TV4 avgörs på söndag och kvar nu i finalveckan finns Nina Wahlin från Södertälje. Nu berättar hon om alla reaktioner, hat och kärlek hon har fått i sociala medier.

Med Nina Wahlins deltagande i TV4:s Farmen har reaktionerna inte låtit sig vänta. Folk har skrivit mycket kärlek och gett henne fin feedback och många uppskattade när hon satte ner foten mot att andra använde uttrycket cp som ett adjektiv.

– Ja, men så finns det också de som spyr ur sig hat och det ganska ocensurerat. Då brukar jag säga att det är bättre att fokusera på att ge kärlek till den du tycker om än att hata den du inte tycker om, säger hon när LT träffar henne på Torekällberget.

När kritiken är riktad mot henne så vill Nina Wahlin bemöta innehållet sakligt. Hon känner då att det ibland är bättre att strunta i att svara, eftersom det ofta inte finns någon substans att bemöta.

–Det smärtar när de spyr ut hat, men det säger egentligen ingenting om mig utan om dem själva och det tycker jag är väldigt beklagligt. Varför ska någon behöva sitta bakom en skärm och bedöma och fördöma någon annan? Varför inte göra mer av det en själv tycker om och ösa kärlek över det i stället för att ödsla tid på mig, säger Nina Wahlin.

Vad gör dig mest ledsen? Döden. Det värsta jag varit med om är när pappa dog, då var jag 10 år. Men jag känner stor sorg när jag ser att hjälp inte når fram, när mänskligheten sparkar på den som redan ligger. Jag blir ledsen att jag gråter. Jag blir ledsen också när någon fördömer mig utan att ha på fötterna, när jag känt mig totalt utsatt. Utsatthet, hot och hat är det värsta.

Som fritidspolitiker med intresse för samhällsfrågor är hon nöjd med den uppmärksamhet hon har fått med tv-programmet. Nu hoppas hon kunna fortsätta att föra ut det hon tror på.

– Jag tycker att det är allas ansvar som har en tid i offentligheten att faktiskt stå upp för människors lika värde och vara tydlig med sina värderingar. De som inte har en röst i debatten ska ges en röst, säger Nina Wahlin och berättar om tiden när programmet spelades in.

De första åtta veckorna var vikta för problemlösning. Deltagarna skulle lösa olika situationer på plats och göra det vardagliga som ingår i tävlingen. Någon tid för att tänka på familj fanns inte alls, förutom på kvällen och morgonen. Nina Wahlin minns att det inte fanns tid för exempelvis hemlängtan.

– Varje dygn kändes som en hel månad. Att vara helt borta utan kontakt med sina nära och kära i åtta veckor är en väldigt lång tid och efteråt när vi fick våra personliga saker kom känslorna fram. Då kom längtan efter livet där hemma. Min dotters mjuka leksakskossa gjorde mig väldigt rörd och den hade jag med mig hela tiden efteråt, berättar Nina Wahlin och fortsätter:

– När min man kom på besök blev jag glad och stärkt, men också medveten om hur utsatt jag var i situationen. Jag blev påmind om vad jag saknade där; att bli sedd av någon som älskar mig och prata med någon som jag vet ser mig.

Annat Nina Wahlin saknade var det grekiska språket. Efter sina 15 år i Grekland var de tio veckorna den längsta perioden hon inte pratat språket som vuxen och det saknade hon. Men trots alla dessa strapatser skulle hon kunna tänka sig vara med i liknande program som Farmen.

– Det är konstigt, men något i kroppen gillar konceptet, säger hon.

Programmet är inspelat i förväg och Nina vet hur resultatet ser ut, något hon självklart inte kan berätta för LT:s läsare.

– Nej och det känns jättekonstigt. Det var svårt redan i början att inte berätta för någon om att jag skulle vara med. Nu är det en märklig upplevelse att inte få berätta resultatet. Jag har aldrig gjort något som jag har behövt hålla hemligt.

Och vinner hon på söndag vill hon investera vinstsumman 500 000 kronor i mer ideellt arbete. Nina Wahlin som bland annat är engagerad i Kvinnojouren, Tjejjouren och Brottsofferjouren skulle då vilja lägga ännu mer tid på bland annat det arbetet.

– Ja, och ha ännu mer tid med min dotter.

Läs även: "Farmen var mer av allt"

Läs även: Wahlin om sin pinsamma dans: "Jag satt och skämdes"

Samhällsengagerad fritidspolitiker

Namn : Nina Wahlin

Ålder : 47

Familj: Man och ett barn, 8 år

Bor: Mariekäll

Gör: Samhällsengagerad, entreprenör och fritidspolitiker

Intressen: Skriva, samhällsdebatten och att vara med mitt barn