Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Fans sköt raketer in på planen

Dalkurd förlorade matchen. Då försökte ett antal bortafans ta sig in på planen – och ett par fyrverkeripjäser detonerade bredvid polis och vakter. Senare skadades en person svårt.

Efter söndagskvällens match mellan Assyriska och Dalkurd fick polis rycka in för att hålla isär supportergrupperna

– Ambulans har varit på plats. En kille är illa däran, men jag vet inte vad som hänt, säger stationsbefäl Johan Sjöholm.

Huliganer kastade bangers eller knallskott och stämningen var våldsam. I klippet ovan syns det hur två fyrverkeripjäser brinner av runt fötterna på en polis och en ordningsvakt.

Enligt uppgifter på Dalarnas Tidningars hemsida ska en provokation föregått supportrarnas försök att ta sig in på planen.

– Det var en person som provocerade och då kan det bli så här. Han pekade finger mot Dalkurdklacken som svarade med att forcera staketet, säger en polisman till DT.

En person omhändertogs av polis i början av matchen och släpptes sedan. En annan satt fortfarande omhändertagen efter matchen och väntade på att bli upphämtad. Han är 16 år gammal.

– Han har sprungit in på planen eller något sådant. Det är ett brott mot ordningslagen, säger Johan Sjöholm.

Efter matchen var det en bil som började brinna på Varnbäcksvägen i Hovsjö.

– Om det kan ha att göra med fotbollen eller inte går inte att säga. Det kan ha att göra med att folk ogillar våra gripanden. Det ligger rätt i tiden, men det är rena spekulationer, säger Johan Sjöholm.

Matchen i sig var på det stora hela lugn – och en folkfest. Men även Assyriskasupportrar kastade vid olika tillfällen in föremål på planen.