Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Engdahl höll nollan efter straffräddning

Adrian Engdahl fick vakta målet i Assyriskas första träningsmatch för året. Och tackade för förtroendet med att rädda en straff - och hålla nollan.

I ärlighetens namn behövde 21-årige Adrian Engdahl inte slita ihjäl sig för att hålla nollan mot Vasalund, en match som Assyriska vann med 3-0.

Men: han räddade en straff. Vasalunds Joel Johansson slog en låg och ganska välplacerad, men inte tillräckligt hård straffspark. Engdahl sträckte ut sig i sin fulla längd och räddade vid sin vänstra stolpe.

- Det är alltid kul att rädda en straff. Men det var en kul match tycker jag, skönt att vinna matchen och hålla nollan är också alltid skönt. Skön start på säsongen skulle jag säga, säger Adrian Engdahl.

- Straffar är alltid straffar. Du vet, du har allt att vinna som målvakt. Det är mer kul än någon press. Sen har man väl några tekniker som kan använda, lite olika knep. Men de vill jag helst inte avslöja.

Engdahl fick spela två matcher i superettan 2015 och är väl medveten om att det blir en tuff uppgift att peta undan Robin Malmkvist och få spela mycket mer än i fjol den här säsongen.

- Jag försöker göra det så bra som möjligt, det är alltid upp till coachen vem som ska stå matcherna. Jag kommer alltid kämpa stenhårt och försöka ta platsen. Det försöker ju alla andrakeeprar, förklarar han.

En sak är i alla fall klar. Enligt tränaren Tor-Arne Fredheim ska Engdahl och Malmkvist dela på träningsmatcherna.

- Det har vi sagt, vi kommer stå varannan match. Vi får se hur det går.  Jag ser fram emot säsongen, verkligen.