Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Ekonomiska problemen tynger Assyriska: "En ångest för många"

Det är tungt både på och utanför planen för Assyriska just nu. Huvudtränaren Fredrik Samuelsson berättar efter 0-1-förlusten mot Syrianska om att problemen tynger spelarna.- Det är en ångest för många, säger han.

En mycket besviken Fredrik Samuelsson mötte LT efter matchen.

-Tomhet och besvikelse. Det är det jag känner just nu.

-Vi har ju våra målchanser. Vi sätter inte dit den. Vårt anfallsspel kom inte upp dit det skulle göra. Men spelarna visade moral att komma tillbaka i andra halvlek. Arbetsinsatsen och kriget på planen, det gjorde vi med 100 procent. Men Syrianska var bättre på att försvara sig och göra mål, säger Fredrik. 

Om 0-1-målet säger han:

-Det är ett svagt försvarsspel men en bra individuell prestation. Hade vi haft en kille som kunde dribbla två pers och slå ett inlägg så hade vi också kommit till bättre lägen

Saknas det i Assyriska?-Ja, men vilket lag vill inte ha det? Vi har spelare som kan det, men vi mötte bra försvarsspelare. Det handlar om dagsform och vilka spelare man möter.

Sedan erkänner Fredrik Samuelsson att klubbens ekonomiska problem tynger spelarna, där vissa inte har fått lön på tre månader. 

-Jag tror folk måste vara medvetna om vad vi går igenom. Vissa har inte fått lön på tre månader. Folk har kämpat med sig själva, väldigt mycket. Vissa har inte pengar att betala räkningar, eller köpa mat. Och jag är helt säker på att fotbollsspelare i grunden uppfyller behoven i behovstrappan. Vet jag att ekonomin är på plats så kan jag prestera. Vet jag att min fru är frisk så kan jag prestera. Jag tror att det är väldigt viktigt att spelarna får trygghet runt fotbollen för att känna att krafter inte går åt till annat, säger Fredrik Samuelsson och fortsätter:

-Det handlar för styrelsen om att jobba på sitt håll och få bort ångesten över pengar, för det är en ångest för många. Vi andra får försöka komma tillbaka till en grund i vårt självförtroende. För när man förlorar matcher så sviker självförtroendet.

-Jag kommer gå till jobbet i morgon med hög huvud, jag har fotbollsgymnasiet 7.30. Det handlar om att bita ihop och gå till jobbet med en attityd som en vinnare.

Hur länge orkar ni?

-Bra fråga. Jag har inget facit på det. Men jag tror att … en vecka till orkar vi.