Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: ”Efter klockan 8 lär det bli kaos i trafiken”

På måndagsmorgonen började de extrainsatta bussarna rulla mellan Skärholmen – Södertälje för att underlätta för alla semesterfirare som i dag börjar jobba efter semestern. Mellan klockan 6.00 – 8.30 körs de extrainsatta bussarna i tiominuterstrafik.

För att bussarna ska komma fram snabbt och smidigt har Trafikverket gjort ett av körfälten mellan Hallunda och Moraberg till ett tillfälligt kollektivtrafikkörfält.

På plats på bussterminalen i Skärholmen fanns på måndagsmorgonen trafikteknikern Hård Lars för att hjälpa resenärerna att hitta extrabussarna.

– Vi har inte haft så många resenärer än. Spontant känns det som att vi behöver mer information och fler skyltar. Det är måndag och människor är som bekant vanedjur. Vi tror att antalet resenärer kommer att växa under veckan, säger han.

Frank Sivervall, certifieringsingenjör på Scania, som vanligtvis tar bilen till jobbet, tog på måndagsmorgonen extrabussen som avgick 06.50 från Skärholmen. Han kunde konstatera att det inte var något problem att få plats på bussen. Endast tre säten var upptagna.

– Jag jobbade förra veckan så det kom information om extrabussarna internt inom Scania. Där stod det att Trafikverket sätter in extrabussar. Jag tänkte testa om det funkar att ta bussen de första dagarna efter semestern, den här stannar ju precis vid min arbetsplats. Den här trafiksituationen har påverkat alla på ett eller annat sätt.

För bussföraren Eid Mohammad var det första gången han körde sträckan Skärholmen – Södertälje.

– Trafiken flyter på bra men många kör ändå i bussfilen. Men efter klockan 8 lär det bli kaos, säger han.

Yvonne Håkansson, som arbetar i Hovsjö, var av resenärerna som tog sig till jobbet med extrabuss på måndagsmorgonen.

– Jag gick till busshållplatsen i Skärholmen på vinst och förlust. Jag tycker att informationen hade kunnat vara bättre. Det stod till exempel ingenting om några extrabussar på SL:s reseplanerare, säger hon.

Extrabussar har även satts in på sträckorna Södertälje syd – Södertälje stadshus, Södertälje syd – Skärholmen. På eftermiddagarna med start klockan 15.00 körs bussarna i motsatt riktning. Här hittar du tidtabellen för de nya busslinjerna.

Även SL:s pendeltågstrafik kommer att förstärkas med extratåg och SJ-tågen till och från Eskilstuna, Nyköping och Linköping/Norrköping kommer att ha extra vagnar.