Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Dominant seger för Kings i rivalmötet

Kings satte ned foten inför slutspelet på lördagen när Borås besegrades med 96-79 i Täljehallen.

Den 22:a segern för säsongen, 96-79 hemma mot Borås, gör att seriesegern nu bara är en vinst bort. Och som lagen spelade på lördagen är det inget snack om vilka som bär favoritskapet inför slutspelet.

Södertälje Kings defensiv dikterade villkoren – samtidigt som laget passade och sköt på en mycket hög nivå. Då var matchen i praktiken avgjord redan i halvtid, med Kings i en 20-poängsledning (55-35).

Borås gjorde ett litet ryck tidigt i tredje, när ledningen minskade till 13 poäng. Men Kings svarade, och kunde sedan hålla undan.

– En solid match vid den här tiden på säsongen. Spelarna följde det vi hade pratat. En bra seger för oss, sade Kingscoachen Vedran Bosnic.

Hemmaspelarna agerade fokuserat redan från uppkast. Och i båda ändarna av planen var det pointguarden Skyler Bowlin som slog an tonen.

Dels borrade han i två treor när Kings gick upp i en tidig 11-4-ledning. Dels – och än viktigare – helplanspressade han Borås stjärnguard Omar Krayem.

– Det var planen. Att följa honom över hela planen och försöka störa honom så mycket som möjligt. Han är farlig. Ger du honom utrymme kan han driva förbi dig eller skjuta i ditt ansikte, så det var planen för alla. Även när vi bytte och de större spelarna hamnade på honom. Att ligga så nära som möjligt och hålla koll på hans attacker, sade Skyler Bowlin.

– När han inte har bollen går deras nivå ned lite, så det var en jättestor del av vår matchplan.

Kings tvingade Borås att välja andra alternativ än att sätta bollen i Krayems händer. I halvtid hade Krayem två poäng på fem skott.

– Vi höll oss till matchplanen och höll Jakob Sigurdarson och Krayem tysta för det mesta. Toni Bizaca gjorde ett väldigt bra jobb på Christian Maråker. Och vi svingade bollen som galningar. Det var riktigt bra, sade Bowlin.

Offensivt fick Kings det mesta att stämma. Laget sköt över 60 procent – både från trepoängslinjen och innanför den. Och det var ett resultat av osjälviskt lagspel, Kings noterade 24 assister i matchen.

– Vi borde ha haft 30. Vi svingade bollen väldigt bra. Ibland höll vi bollen lite längre än vad jag vill. Självklart är det inte lätt att vara helt perfekt. Vi svingade bollen väldigt bra. De ändrade försvar tre gånger – och vi straffade dem, sade Bosnic.

Toni Bizaca stod som vanligt den senaste tiden för en stor del av produktionen, när han drog i 23 poäng – på 13 skott. Chris Czerapowicz fyllde på med 20 poäng och comebackande Dino Pita gjorde 16.

– När vi rör bollen och arbetar med rytm, då är det vacker basket. I kväll svingade vi bollen och vi har inte skjutit så bra de senaste matcherna, men nu sänkte vi skott och hittade öppna spelare, konstaterade Skyler Bowlin, som själv hade 19 poäng och 8 assister i matchen.

Segern innebär att Kings dessutom tog hem alla tre mötena med Borås, en av de största rivalerna om titeln, under grundserien.

– Det ser bra ut på papper. Men slutspelet är en helt annan grej. Det går att lägga lite vikt vid det, men när slutspelet kommer vet alla att allt nollställs, sade Bowlin.