Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: "Den viktigaste matchen i karriären"

I morgon kväll spelar SSK sin första träningsmatch för säsongen när AIK gästar Scaniarinken. Matchen är även den enda som Björn Jonason, Marcus Lissäng och Måns Lindbäck får visa upp sig på innan deras SSK-öde avgörs på torsdag.

Backen Marcus Lissäng, och forwardarna Måns Lindbäck och Björn Jonason har varit med SSK på var sitt try out-kontrakt sedan i våras. Det innebär att de fått chansen att visa vad de går för under sommarens träningsperiod och under de senaste veckornas ispass.

Men de får även en match på sig innan try out-kontraktet löper ut. Deras öde avgörs sedan efter träningen på torsdag. Då väljer lagets tränare Mats Waltin om han vill gå vidare med alla, någon eller ingen alls.

Och den matchen är i morgon kväll mot AIK. SSK:s första match för säsongen.

– Det är nog den viktigaste matchen i min karriär hittills. Den betyder ju lite extra så det är bara gå ut och göra det man är bra på, säger Björn Jonason som förra säsongen spelade för Åker/Strängnäs.

Är det nervöst med tanke på att det är ett pressat läge?

– Både och, det ska vara lite nervöst. Den betyder mer än andra tränings-matcher jag spelat tidigare. Jag brukar prestera bättre de matcher jag laddar till lite extra, så jag hoppas att det är en fördel den här gången också.

Men åt vilket håll det lutar åt har han inte fått en hint om från Mats Waltin.

– Jag vet ingenting. Jag har bara kört på hela sommaren, säger Jonason som hoppas att hans insatser tidigare och den i kväll räcker till en plats i laget.

– Det hoppas jag på över allt annat just nu. Det är det jag kämpat för, säger Jonason.

Backen Marcus Lissäng spelade i fjol i Vita Hästen

i hockeyallsvenskan. Han är laddad för morgondagens match och hoppas på en plats i laget. Men om det inte går vägen finns backup-planer.

– Det är ett bra läge att visa vad jag kan. Jag får göra det bästa av situationen. Men jag är inte jättenervös. Är det så att jag inte kommer in så får jag ta det därifrån, och då får vi se om man vill spela hockey eller göra något annat, säger Lissäng som eventuellt har tankar på att börja plugga.

Den tredje, Måns Linbäck har tre säsonger med SSK J20 i bagaget. Han har ingen aning om vilket håll det lutar åt för honom, men tycker det ska bli skönt att få ett besked efter morgondagens match.

– Det ska bli jätteskönt, att få ett svar så slipper man gå och tänka på det. Men jag är laddad för matchen mot AIK. Det är klart man tänker att det här är min chans. Men jag tänker inte stressa upp mig i onödan, säger Lindbäck.