Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: De var på SSK:s försäsongspremiär

Nära 1 700 personer hade tagit sig till Scaniarinken för att se på SSK:s försäsongspremiär. LT träffade några unga fans.

Säsongspremiär, förväntansfulla och trogna fans i alla åldrar på plats i Scaniarinken. Somliga hade segervittring när SSK mötte AIK på hemmaplan.

Utanför läktarna stod fansen och analyserade spelet, efter första och andra perioden fanns fortfarande hopp hos SSK-fansen.

– Det är spännande, det är nya killar för både SSK och AIK. Men det är lite hawaii-känsla i försvaret tycker jag, säger Janne Lemon, i pausen efter första perioden.

Men stämningen bland fansen höll i sig och efter andra perioden kunde hopp urskiljas hos supportrarna.

– De har tagit sig bra nu under andra perioden och de har spelat bättre, jag tror på tredje perioden säger Eha Eriksson under pausen till sista perioden. Hon var på plats med familjen, barn och barnbarn.

– Vi tycker att SSK spelar jättebra, SSK har mer puck, men AIK lyckas få in fler i mål, säger Pandora Nåtby, trogen SSK-supporter som var på matchen med lagkamrater från hockeylaget.

Också den yngre publiken var förväntansfull, även om de kanske inte hängde på läktarna under hela matchen.

– Vi är här för att titta på SSK och matchen, fast vi titt-ar inte just nu. Vi tror båda två att SSK kommer att vinna, sa två små trogna fans, Ida Lindberg och Emma Holmberg. som också spelar ishockey i SSK och drömmer om spel på högre nivå.