Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Barnvagnar och rollatorer – alla firade jubileum

Den assyrisk-syrianska föreningen Ikoro samlar äldre personer för aktiviteter. På tisdagen firade de sitt fyraårsjubileum med stor fest.

Nära 300 personer samlades på tisdagen i S:t Jacobs katedral för att äta och roa sig tillsammans.

– Alla är här, organisationer, kyrkor, föreningar, kommunen, ABF ... Det visar att det här är rätt väg, säger Rabita Kerimo, projektledare för Ikoro, entusiastiskt.

När sångaren Bashar Yohanon tar ton svarar publiken, mestadels bestående av äldre kvinnor, direkt. De tjuter, klappar händerna och mungiporna åker upp till öronen.

Några av dem studsar direkt upp och börjar dansa framför scenen, mitt mellan alla bord. Det bildas en lång svans som växer och växer. Snart är halva golvet fullt.

I andra änden av lokalen försöker en ung kvinna med barnvagn ta sig fram. Strax efter henne kommer en äldre kvinna med rollator. Här är alla med, oavsett ålder och bakgrund.

Ikoro strävar efter att förbättra de äldres fysiska och psykiska förmågor genom aktiviteter och sammankomster.

Elva deltagare har blivit 160 personer på fyra år.

– Det här betyder jättemycket för äldre människor. Mitt mål med det här är kärlek, respekt och värdighet och jag tror vi lyckats, säger Rabita Kerimo med ett stort leende innan hon försvinner virvlande in i dansen.