Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Backar övertygade i SSK:s första seger

Ett par backar saknades. Och en till fick kliva av. Men då fick SSK två sköna besked: Simon Karlsson var tillbaka på is efter två år – och Olov Lundqvist dammade in två mål i 5–3-segern mot Vita Hästen.

På läkarens order bröt Marcus Lissäng matchen mot Vita Hästen efter en period, annars hade ansiktsskadan från mötet med Västervik kunnat förvärras.

Men det gav andra större utrymme i 5–3-segern.

Och då fick SSK både ett och två positiva svar.

Dels skickade Olov Lundqvist in två mål i numerärt överläge – vilket hjälpte SSK att tre gånger om repa sig efter att ha hamnat i underläge. Andra och tredje gången efter mål av den förre SSK-forwarden Rickard Palmberg, om ni minns.

Lundqvist kvitterade till 1–1 och sedan till 2–2.

– Första är en riktig fladderpuck, som han nästan tappade in, tror jag. Vid andra skymmer deras forward och jag försökte använda honom som en screen. Och den gick in, sade SSK-backen.

Med målen dubblerade han den målskörd han kom upp i på 24 matcher i fjol.

– Ja, jag får ju inte göra för många nu så att det inte blir några under säsongen, sade han skämtsamt.

Men faktum är att våren blev tuff för Lundqvist, som hoppas på ett lyft i höst.

– Det var svårt. Det var en lägre serie, men ett riktigt bra lag också. Sedan har jag aldrig kommit in i ett lag mitt under säsongen. Det var svårt tycker jag.

En anledning till att han tror på en bättre säsong är fysiken. Den hade han inte med sig när han kom från Mora i vintras, erkänner han.

– Det känns bra hittills. Jag har fått träna på bra i sommar. Jag var inte alls så bra tränad när jag kom hit. Jag hade inte spelat så mycket och haft en del skador. Så det känns som en stor skillnad.

SSK-tränaren Mats Waltin nickade gillande när han fick höra biten om fysiken.

– Det har varit lite A och O.

Bara det gör att han kommer sätta sig i en annan sits den här säsongen. Jag känner till hans kapacitet – den fick han aldrig visa förra året, sade Mats Waltin.

Och så var det Simon Karlssons comeback. Efter två år utan matcher kastades han in mer än väntat på grund av Lissängs avbrutna match.

Och övertygade.

– Han var riktigt bra. Han har ett sånt lugn över sig. Känns som att han alltid ligger rätt i banan. Bara att se och lära, sade Lundqvist.

Mats Waltin sken upp vid frågan:

– Fantastiskt bra. Jag log när jag såg honom på isen. Nu försökte jag ändå vara lite smart med istiden, men jag tyckte det blev så bra. Nu är han i gång, inne i det och kan släppa tankar som han har burit på. Kul att se. Han har potential den killen.

Själv var den tidigare HV- och Karlskrona-backen nöjd – men trött – efteråt.

– Det var rätt tungt, men samtidigt rätt kul. Man växer in i det mer och mer. Första perioden var hetsig. De kör ju som fan i första perioden framförallt, så det blev lite kaos där i början. Men vi jobbade in oss i andra och tredje och vinner ganska rättvist.