Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Äventyrsbadet kan öppna igen

En nedåtgående trend i antalet besökare och en renovering har satt stopp för Äventyrsbadet, men dörren för att det kan öppna igen verkar inte helt stängd. – Man ska aldrig säga aldrig, säger Christer Zaar, vd på Actic.

I fredags kom beskedet att Äventyrsbadet stänger med omedelbar verkan. Besökare som kom till badet var besvikna och klagade på den dåliga informationen, och de var inte ensamma – även kommunen blev tagen på sängen av Actics beslut. På måndagen satt Actics vd Christer Zaar tillsammans med Staffan Jonsson, kultur- och fritidschef på kommunen, i ett möte om Äventyrsbadets framtid. LT kunde tidigare berätta att det var tänkt att lokalerna i stället skulle bli ett hälsokluster, men efter mötet verkar Christer Zaar inte lika bestämd.

Är tiden för Äventyrsbadet helt över?

– Man ska aldrig säga aldrig, men om man tittar på utvecklingen, marknaden och de begränsningar som finns för lokalen, så skulle det passa bättre med en annan verksamhet.

Anledningen till att badet stänger är att lokalen måste genomgå en genomgående reparation som gör att det inte blir säkert att ha vatten i poolerna.

– Vi har också sett sjunkande besökssiffror sedan många år tillbaka. Det är inte som förut, att kön ringlade sig till parkeringen, säger Christer Zaar.

De första byggarbetarna planeras vara på plats redan om 1–2 veckor, och efter det får de se vad lokalen håller för, säger Christer Zaar. Staffan Jonsson sa i lördagens LT att han inte vill att äventyrsbadet ska stänga.

– På mötet framfördes kritik mot bristande information om den plöstsliga nedstängningen och Actic beklagar det. Vi har nu en konstruktiv dialog med dem om framtiden, säger han efter mötet i går.

Vad planerna är för lokalen vill han inte gå in på, inte heller vad nedläggningen kommer betyda för Södertälje. LT har vid ett flertal tillfällen berättat om att personalen på Sydpoolen den sensate tiden har fått utstå mycket hot när de påmint gäster om ordningsregler. Även stölder, klotter och sexuellt utnyttjande av minderåring har förekommit.

Vi har förstått att det varit ganska stökigt på Äventyrsbadet?

– Ja det har förekommit hot, stök och ofredanden. Många bad är drabbade av det här, speciellt äventyrsbad, säger Christer Zaar.

Han fortsätter:

– Men jag har fått uppfattningen om att det har förbättrats och lugnat ner sig.

Så det är inte en anledning till att badet stänger?

– Nej, det finns som sagt en nedåtgående trend i antalet besökare. Fastigheten behöver renoveras och det blir en säkerhetsfråga.

Läs även: Kommunen och Actic i möte om äventyrsbadet

Kalldusch för både besökare och kommun

Äventyrsbadet stängs med omedelbar verkan