Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Assyriska imponerade i säsongspremiären

Assyriska bjöd vass anfallsspel och tre mål i årets första träningsmatch. Laget slog Vasalund med 3-0 hemma på fotbollsarenan.

Assyriskas första halvlek för året var riktigt bra. 1-0-målet (Fredrik Holster) kom redan efter åtta minuter och sedan fortsatte Assyriska att rulla upp gästerna Vasalund med ett tålmodigt passningsspel som man kombinerade med förmågan att växla tempo och snabbt gå på djupet.

I mitten av halvleken kom två sådana mål. Först när Tim Söderström kom loss och smekte upp bollen i nättäket, sedan när Söderström fick agera framspelare till Mattias Genc som lurade målvakten med ett bestämt direktskott.

Assyriska hade kunnat göra ännu fler mål i halvleken. Framförallt under kvarten som följde efter 3-0-målet, då laget radade upp chanser. Närmast kom Kenny Pavey när nar träffade ribban efter snygg förarbete av Tim Söderström.

- Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, inte bara att vi vinner med 3-0, vi har en fyra, fem hundraprocentschanser utöver det. Både försvar- och anfallsmässigt gör vi det riktigt bra, de gjorde precis det vi har tränat på, säger Assyriskatränaren Tor-Arne Fredheim.

- Det var mycket fina kombinationer, med Genc och Tim och Holster men även Dijan och Kenny. Det bådar gott. Så här tidigt såg det roligt nu.

I slutet av halvleken hade Vasalund sin chans att reducera, när laget fick straff. Men Adrian Engdahl i Assyriskamålet slängde sig åt rätt håll, sträckte sig i sin fulla längd och räddade straffen.

I andra halvlek skapade Assyriska en del i inledningen, men i takt med att fler och fler spelare byttes ut avtog den offensiva skärpan något - dock utan att laget släppte kontrollen över matchen.

- Tittade mest gjorde jag på testspelarna, alla gjorde det riktigt bra, tycker Tor-Arne Fredheim, som gav kvartetten Simon Strand, Calle Svensson, Noboru Shimura och Dijan Vukojevic 90 minuter, medan de flesta andra spelarna i laget byttes ut.

- Det syns att Simon, Calle och Dijan har varit med under en längre period, ända sedan vi startade upp i princip. Shim, japanen, har ju bara varit med ett träningspass men han gör det fantastiskt bra med tanke på det. Shim var väldigt spelintelligent, han fogade sig hur Holster var och även hur Rani (Haddad) var så det var lätt att spela med honom, säger AFF-tränaren.

Vilka av provspelarna som eventuellt kan bli kvar i klubben vill han inte avgöra redan nu.

- De ska få en direktbedömning efter det här, sen får vi se om vi behöver se dem mot superettanmotstånd eller om vi kan bedöma dem redan nu.

I målet fick Adrian Engdahl chansen i stället för Robin Malmkvist och Fredheim berättar att tanken är att målvakterna ska stå varannan match. Över huvud taget vill han som ny tränare låta alla visa upp sig.

- Självklart är det viktigt. Och framförallt utefter hur tränade de är just för tillfället. De som är bäst tränade spelar. Nu är ju inte (David) Durmaz det, men han fick spela eftersom Nemrud (Awrohum) var sjuk. Men (Daniel) Sliper och Alex (Pereira) är inte i fas för att spela ännu, därför var inte de med.

Assyriska-Vasalund

Assyriska-Vasalund 3-0 (3-0)

Mål, AFF: Fredrik Holster, Tim Söderström, Mattias Genc.

Så spelade Assyriska: Adrian Engdahl – Simon Strand, David Durmaz, Linus Malmborg (Gustav Jarl, 83), Calle Svensson – Kenny Pavey (Aziz Corr Nyang, 62), Fredrik Holster (Rani Haddad, 45), Noboru Shimura, Dijan Vukojevic – Mattias Genc (Ken Fagerberg, 82), Tim Söderström (George Makdessi, 77).