Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: Alexander siktar på seriepremiären

Målet är givet: seriepremiären borta mot Ängelholm den 3 april. Om 58 dagar ska Syrianskas backklippa Alexander Michel vara redo för fotboll igen.

Vrid tillbaka tiden tre år. Under våren 2013 slog en 20-årig Alexander Michel igenom i både allsvenskan och U21-landslaget. Klubbar från såväl tyska, turkiska och holländska ligan visade intresse för Syrianskalöftet.

Att han nu, säsongen när Michel fyller 24, skulle spela i superettan? Fanns inte på kartan.

– Nej, det var inte riktigt tanken. Det gick ju bra där ett tag med allsvenskan, U21, hela den där karusellen. Jag kände mig i jättebra form, allt kändes bra. Livet lekte. Sedan kom skadorna. Och det är en del av fotbollen, säger Alexander Michel.

Inte bara en, utan två korsbandsskador med bara två års mellanrum.

Nu, nära sju månader efter att han ådrog sig den andra skadan under lägret i Jönköping i somras, är han tillbaka i full fotbollsträning.

– Jag gör typ allting förutom smålagsspel. Det blir lite intensivt och mycket dueller. Allt annat har jag kört senaste veckan. Det känns skitbra, säger mittbacken.

Nästa vecka har det gått sex månader sedan operationen. Och tanken är att han om 58 dagar ska vara redo för spel – i superettapremiären.

– Tanken är väl att jag ska börja hoppa in lite och sakta komma in i det. Fast planen är att jag ska starta i premiären. Det är målet. Cupmatcherna blir bara bonus – om det blir något.

Vad ser du framför dig när du tänker på premiären och comebacken?

– Det är andra gången nu. Det känns väldigt skönt den här gången, det har gått mycket smidigare med allt. Knäet känns mycket bättre. Jag är bara positiv.

Men just efter den senaste skadan gick fotbollslivet i en mörkare färgskala. Tanken att lägga ned dök till och med upp.

– Det var lite så. I början där, när det blev så här igen. Det var jättejobbigt, faktiskt. Men sedan gick allt smidigt och egentligen har jag inte haft andra tankar än att fortsätta.

Samtidigt har skadeperioden gett 23-årige Michel möjligheten att tillbringa fler timmar än vanligt i gymmet. Vilket har gett resultat.

– Det har inte känts så här bra sedan första gången jag skadade mig. Jag har tränat jättemycket styrka och kroppen som helhet är starkare än tidigare. Jag har aldrig varit i så här bra form, säger han.

I och med skadorna, har du ändrat målbilden för din egen karriär?

– Det har ju blivit lite så. Man tar lite en dag i taget och försöker vara skadefri. Det är prio ett: att försöka vara skadefri en hel säsong. Jag vet att jag kan spela och det har jag ju visat.

En sjundeplats i fjol. Vad förväntar du dig av laget 2016?– Jag tror att det kan gå väldigt bra. Vi har en bra sammansatt trupp och jättebra

kemi i laget. Det känns verkligen som om vi kommer att ge allt för varandra.