Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-play: Åkesson (SD) talade på politikertorget

 
Val 2014
Visa alla artiklar

”Vi tar tillbaka vårt land”. Sverigedemokraternas soundtrack ekar över torget och Jimmie Åkesson berättar hur Sverige ska bli det land han vill ha.

När Jimmie Åkesson gör entré hörs ett missnöjt vrål från främre publikraden varpå en man med rollator skriker: ”Håll käften era j-vla antidemokrater!”. Samtidigt vänder en stor del av åhörarna ryggen åt partiledaren.

Åkesson leder oss igenom SD:s politik med hjälp av pappfigurer. En golden retriever symboliserar att vi ska vakta vår barnkammare, inte låta Björklund komma in med en pappamånad till.

En skäggig sjuksköterska ska få bättre arbetsvillkor. En högutbildad pappfigur har inget jobb. Orsaken till det är det höga antalet uppehållstillstånd som beviljas. SD vill i stället hjälpa flyktingar på hemmaplan.

FN:s flyktingorgan har ju bedömt det alternativet som ohållbart?

– Ja, de tackar nog inte nej till pengar i och för sig. Men framförallt är det vi som vet bäst hur vi sköter vårt land, säger Jimmie Åkesson.

Kan Jordanien och Libanon ta emot miljoner människor?

– SD vill inte bryta mot flyktingkonventionen, men som svensk politiker prioriterar jag svenskar i första hand.