Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LT-Play: AFF-stjärnan om cupfiaskot

Uddlöst. Kraftlöst. Rentav planlöst. Till och med tröstlöst? – Vi kom ingenstans, sade Daniel Sliper efter cupförlusten mot Arameisk-Syrianska.

Fredrik Samuelsson ville bygga självförtroende med en cupseger inför helgens nyckelmöte med Ängelholm på hemmaplan.

Det gick inget vidare.

Ett förvisso reservbetonat Assyriska saknade redskap för att låsa upp ett försvars-inriktat division två-lag och åkte på en tung 0–3-förlust.

Det hjälpte inte heller att Assyriska släppte in första målet efter bara sju minuter. Anfallaren Kristijan Cosic förvaltade en målvaktsretur från Adrian Engdahl.

Därifrån kunde Arameisk-Syrianska spela på en enkel – men väl genomförd – taktik. Lågt försvar och kontringar.

Assyriska flyttade fram och dominerade bollinnehavet. Men mer än inlägg – utan adress – eller frisparkar och hörnor skapade Södertäljelaget aldrig.

– Vi har ett okej bollinne-hav men skapar inte en målchans. Vi är för ospetsiga framåt, både individuellt och kollektivt. Det syntes ganska tydligt också. Det var uddlöst, sade huvudtränare Fredrik Samuelsson.

Närmast kvittering kom mittbacken Kyle Konwea, som nådde högst på en fast situation i andra halvlek och sånär knoppade in 1–1.

Men till slut stängde Aday Kaplan, Assyriskaprodukt, matchen med ett kontringsmål på tilläggstid.

– Vi är inte tillräckligt bra framåt, helt enkelt. Svårt att skapa målchanser. För lite kreativitet över hela banan. Men det är så det har sett ut de senaste matcherna – och det är klart det är tungt att förlora mot ett division två-lag, sade Daniel Sliper.

Vad hade krävts för att luckra upp motståndet?

– Lite mer av alla. Lite mer tempo på bollen. De var väldigt trötta i slutet. Vi måste spela bollen snabbare än de springer, så att vi får lite ytor. Vi hade knappt några ytor. De låg kvar med sin fyrbackslinje och vi kom ingenstans.

Sliper, som inledde derbyt på bänken, startade piggt men fick ut väldigt lite. Han och Aziz Corr Nyang tog sig till kortlinjen – utan att kunna hitta lagkamrater i boxen.

Inlägg på inlägg fastnade på benskydd eller backars hjässor.

Södertäljefostrade mittbacken Ilyas Merkes var inte värst imponerad av Assyriskas anfallsspel.

– Det var inget vidare, om jag ska vara ärlig. Det är ganska tunt. Ganska tunt. Ingen fantasi. Inget driv.

Med ledningen i drygt 80 minuter fick Merkes backlinje en relativt skön resa.

– Det kändes som om det räckte med att vi stod rätt. Det kom inga löpningar. De gör det enkelt för oss. Men vi får inte ta bort vår insats.

Vad tror du om din moderklubbs chanser att överleva hösten?

– Jag såg derbyt senast också. Det känns lite tungt. Spelarna måste visa mer hjärta, annars kommer de inte att lyckas.